Közélet

A Békés megyei rendőrség jár el a szegedi megyeházán történtekkel kapcsolatban

A Békés megyei rendőrség jár el a szegedi megyeházán történtekkel kapcsolatban

2008. november 5., szerda
A Békés megyei rendőrség jár el a szegedi megyeházán történtekkel kapcsolatban

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság jár el a szegedi megyeházán szeptember 24-én Magyar Anna (Fidesz) közgyűlési elnök és Csonkáné Balda Ilona főjegyző között történtekkel kapcsolatban tett feljelentés ügyében - közölte Kovács Viktória, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivői irodájának munkatársa szerdán az MTI-vel.

A közgyűlési elnök és a főjegyző között a megyeházán egy szakmai kérdésben indulatos vita alakult ki. A két érintett ügyvédeik jelenlétében megfogalmazott közös nyilatkozata szerint a történtekről azonban "a valóságtól igen távolálló" sajtóhírek jelentek meg. Nem ütött meg senki senkit, nem volt pofon, nem kellett senkit a földről felsegíteni és a főjegyző sem kiáltott segítségért - mondta korábban

Magyar Anna.

Az eset kapcsán az ellenzéki MSZP-SZDSZ frakció az elnök lemondását követelte, majd fegyelmi eljárás megindítását javasolta. Az ügyben a frakció egyik tagja tett feljelentést október 7-én az ügyészségen. Az ügyészség illetékesség és hatáskör hiányában a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságra továbbította az ügyet, a megyei kapitányság azonban elfogultságot jelentett be, ezért jelölte ki az ORFK a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságot eljáró hatóságként.

Pengő Erzsébet,

a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese elmondta, a határozatot szerdán kapták meg, így érdemi tájékoztatást az ügyben csak később tud adni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.