Sport

Tisza Volán – KTE: még két nap a derbiig!

Tisza Volán – KTE: még két nap a derbiig!

2008. október 2., csütörtök
Tisza Volán – KTE: még két nap a derbiig!

Az ősz mérkőzése következik szombaton Szegeden! A labdarúgó NB III Alföld csoportjában három győzelmet követően az elmúlt fordulóban kissé megtorpanó Tisza Volán SC a listavezetőt, a feljutás legnagyobb esélyesét, a Kecskeméti TE II.-t fogadja. Ha a Volán az eddigiekhez hasonlóan bátor játékot mutat, lehet keresnivalója a Bács megyeiek ellen is.

Igazi presztízscsatát ígér a szombaton 15.30-kor a Felső Tisza parti stadionban sorra kerülő mérkőzés, hiszen a kecskemétiek és a szegediek hagyományosan nagy rivalizálást folytatnak a különböző korosztályos bajnokságokban. Két fiatal együttes néz majd farkasszemet egymással két nap múlva is, ám a vendégek kerete annyival mindenképpen erősebbnek mondható, hogy az NB III-ban rendszeresen szerepeltetik az NB I-ben kevesebb játéklehetőséget kapó futballistákat – akik közül többen meghatározó tagjai voltak a tavalyi NB II-es bajnokcsapatnak (így például a zambiai

Lungu

, vagy a támadókettős,

Balázs

és

Kormos

)… Az éllovas gárdát az egykori NB I-es futballista (Tiszakécske, Bp. Honvéd), a kecskeméti legenda,

Török László

készíti föl. Az előző fordulóban, a Budafok ellen így álltak föl:

Tóth Z. – Fekete A. (Urbán P.), Bagi, Koszó, Nagy J

. –

Szilágyi

, Lungu,

Ábel Zs., Kósa (Szabó P.)

– Kormos, Balázs

(Kiss L.)

. A Tisza Volán SC a Honvéd ellen elszenvedett veresége miatt egy helyet rontott a tabellán, ez persze semmit sem jelent, annál fájdalmasabb viszont, hogy a legjobb formában lévő támadót,

Baji Renátót

két buta sárga lappal (sípszó utáni labdaelvitel, rossz ütemű becsúszás a 93. percben) kiállították a fővárosban, így őt most nélkülözni kényszerülnek a Tisza-partiak.

Buchholcz Gábor

vezetőedzőnek komoly fejtörést okoz, hogyan oldja meg a villámlábú, rendkívül ügyesen cselező Baji pótlását. Nem elképzelhetetlen, hogy

Beretka Péter

és

Kazi László

mellett

Szilágyi Norbert

lép előre, persze egyéb variációs lehetőségeket is végiggondol még szombatig a mester. A SZEGEDma.hu pedig folyamatosan beszámol az előkészületekről, illetve természetesen magáról a találkozóról is.

Az NB III Alföld csoport 8. fordulója után:

1. Kecskeméti TE II.

21 pont, 7 győzelem, 0 döntetlen, 1 vereség, 25-8

9. Tisza Volán SC

10 pont, 3 győzelem, 1 döntetlen, 4 vereség, 12-14

A Kecskemét eddigi eredményei:

Kiskunfélegyháza – KTE II. 1-4, KTE II. – Újbuda 6-0, Izsák – KTE II. 2-1, KTE II. – Monor 6-3, Hódmezővásárhely – KTE II. 2-3, KTE II. – Érd 2-0, Orosháza – KTE II. 0-1, KTE II. – Budafok 2-0.

A Szeged eddigi eredményei:

Hódmezővásárhely – TVSC 2-0, TVSC – Érd 0-1, Orosháza – TVSC 1-1, TVSC – Budafok 0-3, Gyula – TVSC 1-2, Dabas – TVSC 0-1, TVSC – Jászapáti 6-1, Bp. Honvéd II. – TVSC 5-2.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.