Közélet

Szupervonatról és gázvezetékről is tárgyal a magyar és a román kormány

Szupervonatról és gázvezetékről is tárgyal a magyar és a román kormány

2008. október 21., kedd
Szupervonatról és gázvezetékről is tárgyal a magyar és a román kormány

A két ország közötti autópálya-összeköttetésről és gázvezeték-építésről, valamint a Bécs-Budapest-Bukarest szupervonatról is tárgyal ma a magyar és a román kormány együttes ülésen Szegeden.

Az együttes ülésen legalább tíz megállapodás és nyilatkozat aláírása várható. Az infrastrukturális kérdések mellett szó lesz a szervezett bűnözés elleni harcról és egészségügyi együttműködésekről is. Kiemelt témaként szerepel a kisebbségek ügye, ezen belül az iskola-felújítások kérdése. Feltehetően végleges döntés születik a kolozsvári Mátyás-szoborcsoport felújításáról, a rekonstrukció jövő nyárig meg is valósulhat. Valószínűleg szóba kerül a Nabucco-projekt is, a gázvezeték megépítését mindkét ország fontosnak tartja. A magyar-román kormányülést negyedik alkalommal rendezik meg. Az első két évben a két fővárosban, tavaly pedig Nagyszebenben egyeztetett a két kormány. A kormányülés miatt a városban a városban rendkívüli biztonsági intézkedések és közlekedésirányítási változások lépnek életbe, melyekről

ITT

olvashat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.