Szerda: indul az Őszi Kulturális Fesztivál

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szeged ismét kulturális pezsgőfürdőt vesz, mával indul az egész októberben zajló 13. Őszi Kulturális Fesztivál, ami már önmagában is kihagyhatatlan programokat kínál, de azért máshonnan is szemezgettünk eseményeket.

Tizenharmadik alkalommal rendezik meg az Őszi Kulturális Fesztivált, mely gazdag kínálattal várja már ma is az érdeklődőket. A rendezvény hivatalos megnyitójára este 18 órakor kerül sor a József Attila Tanulmányi és Információs Központban. Szúrópróbaszerűen néhány eseményt itt megemlítünk, de érdemes megnézni a részletes programot. A Grand Caféban például a Fassbinder-univerzum című programsorozat keretében zajlanak vetítések, ugyanitt este 9 órtól Dragomán György: A fehér király című regényéről beszélget Darabos Enikő, Erdélyi Ágnes és Szilasi László. Moderátor: Gaborják Ádám. A József Attila Tanulmányi és Információs Központban este 18 órától “szabad az egyetem”: a Szabadegyetem – Szeged következő előadását Molnár Imre, az SZTE ÁJTK Római Jogi Tanszékének professor emeritusa tartja Az ókori jog, mint a modern európai magánjogrendszerek alapja címmel. S még egy kis zenét is ajánlunk a joghoz: este 20 órától a Millenniumi Kávéházban a Storyville Jazz Band ad koncertet.

A Somogyi-könyvtár előtt tegnap óta látogatható a Nyugat100 Busz, a Petőfi Irodalmi Múzeum ingyenes mozgó kiállítása. A Somogyi-könyvtár előtt ma este 6 óráig, holnap pedig 15 óráig lehet megtekinteni a száz éves Nyugatot többféle megközelítésben bemutató, reprezentatív kiállítást. A buszon a korszakos jelentőségű folyóirat történetét és fontosabb alkotóit dokumentumok és fotók százaival, hangfelvételek és archív filmfelvételek segítségével mutatják be. Mindemellett könyvjelzőket, noteszokat, képeslapokat és hűtőmágneseket is lehet vásárolni.

A Móra-múzeumban ma 10 órától a Múzeumok Őszi Fesztiválja program keretében az „És látta Isten, hogy jó…” című bibliai műkincseket bemutató kiállításhoz kapcsolódva A Bábel világa című festményen keresztül a résztvevők áttekinthetik a történelmi eseményeket, a technika fejlődését a kezdetektől napjainkig a festőművész bemutatásában.

A Nemzetiségek Házában (Szeged, Osztróvszky u. 6.) a Bánát zenekar közreműködésével szerb táncházat rendeznek.

Zárjuk bulival a napot: a SZOTE Klubban este 22 órától MK-s Buli Patkós Attilával.

Default thumbnail
Előző sztori

Újra edzésbe állhatott Gahwagi Nebil

Default thumbnail
Következő sztori

Városi gyurmajáték a Mars téri pavilonokkal

Legutóbbi hasonló cikkek