Fekete sporthétvége: Pick-, Szedeák- és HPQ-zakók

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Fotók: Gémes Sándor

Szombat lévén újra itt a Sporthétvége a SZEGEDma.hu-n, s ahogy önök már megszokhatták, a következő két nap során óráról órára követjük a szegedi csapatok szereplését a bajnokságokban. Tartsanak velünk most is, ígérjük, semmiről sem maradnak le!

Kézilabda: Hiába futott a Veszprém után a Pick

A mostani hétvége fénypontjának ismét egy kézilabdás csúcsrangadó ígérkezik: vasárnap 12.30-kor a Pick Szeged az ősi rivális MKB Veszprémet fogadja a Budapest Bank Férfiligában. A Szeged eddig kilenc, a Veszprém hét találkozót nyert meg a bajnokságban, most viszont komoly esély van arra, hogy valamelyik fél elveszítse veretlenségét. A hazaiaknál nem léphet pályára Nenadics, Stamate, Laluska, illetve sajnos Andjelkovics, ám a vendégeknél is sok a sérült. A bajnokság végkimenetele szempontjából sorsdöntőnek ígérkezik az összecsapás.

A találkozó sajnos azt hozta, amit az előző hetek eseményeit követően várni lehetett: gyakorlatilag teljesen egyértelmű győzelmet arattak a látogatók. Már az első félidőben magabiztos előnyre tettek szert, a szünet után pedig héttel is mentek, de végül nem törekedtek arra, hogy padlóra küldjék a Picket – ott van a Szeged magától is… Ismételnünk kell önmagunkat: Andjelkovics nélkül teljesen ötlettelen a támadójáték, a rengeteg rontott kísérletből és elszórt labdából fakadóan a védekezés sem lehet az igazi. Beállós poszton továbbra sem versenyképesek a Tisza-partiak (a meccs után jött a hír: a nyáron érkezett horvát Bjelis szerződését fel is bontják – nem is volt sok értelme itt tartani a fakezű délszlávot, ma is inkább Gyuris Patriknak adott lehetőséget Matics, nem neki…). Még mindig nyitott kérdés, hogy került ide Bjelis, illetve mit (és mennyit) keres a Komló-kaliberű Petrea Szegeden – irányítónak tévedés, átlövőnek erőtlen. S azt is jó lenne tudni, miért nem gondolt a vezetőség nyáron Andjelkovics pótlására, ha már egyértelmű volt, hogy Nenadics tavasz előtt biztosan nem léphet pályára. A BL már ráment az elfuserált igazolási politikára, s ezzel a vereséggel a bajnoki cím megszerzése is igen bonyolulttá vált…

A Budapest Bank Férfi Kézilabdaliga 9. körében: Pick Szeged – MKB Veszprém 26-30 (12-16). Szeged, 3000 néző, vezette: Herczeg, Südi.
Pick: Puljezevics – Ghionea 1, Krivokapics 6/4, Petrea, Herbert 1, Katzirz 1, Vadkerti 5. Csere: Marjanac (kapus), Oszmajics 9, Simon 2, Vancsics 1, Zvizej, Gyuris, Bjelis. Edző: Vladan Matics.
MKB: Perics – Gulyás 1, Cozma 7, Lusnyikov, Lapcsevics, Ilyés 4, Korazija 3. Csere: Vujin 3/1, Eklemovics 5, Iváncsik G. 4/1, Perez 3, Sesum. Edző: Mocsai Lajos.

Női kosárlabda: A végére csak izgalmas lett…

Közvetlenül a Pick-meccs után, vasárnap 15 órakor kezdődik az Uniqa női kosárlabda NB I-ben a Szeviép-Szeged – Szolnok találkozó, mely sima hazai sikert ígér. A Szeviép eddig mind a négy meccsét behúzta a bajnokságban, s valószínűleg ötödikre sem hibázik majd.

Nos, nem tévedtünk, abban azonban igen, hogy a meccs végére azért kialakult egy cseppnyi izgalom, mert a Szeviép kissé elkönnyelműsködte a záró felvonást. Ettől függetlenül a hazaiak nyerték a Tisza-parti derbit, s továbbra is százszázalékosak a bajnokságban.

Az Uniqa női NB I/A csoportos kosárlabda-bajnokság 5. fordulójában: Szeviép Szeged – Szolnoki NKK 76-73 (22-13, 22-17, 23-17, 9-26). Szeged, 100 néző. Szeviép: Németh 12/3, Fürész 8, Almind 12, Tomova 8, Zserzserunova 13. Csere: Szakács 6, Pusztai, Russai 2, Vincze 8, Laczi 7, Lengyel. Edző: Donkó Orsolya.

Férfi kosárlabda: Baján is elbukott az SZTE-Szedeák

A lányoknál sokkal kevésbé megy a fiúknak, az SZTE-Szedeák ugyanis az eddigi öt forduló során mindösszesen egyszer hagyta el győztesen a pályát az NB I/B Keleti csoportjában. Simándiék vasárnap ahhoz a Bajai Bácska FKE-hez látogatnak, mely három megnyert összecsapás mellett csak kétszer maradt alul a pontvadászatban. A szegedieknek viszont mindenképpen sikerre lenne szükségük ahhoz, hogy megkezdhessék végre a felzárkózást – először a középmezőnyhöz… A meccs 16 órakor kezdődik.

Sajnos a Baja is túl erősnek bizonyult az SZTE-Szedeáknak, mely egy sikere mellé immár ötödik vereségét szenvedte el a pontvadászatban. Enyhén fogalmazunk, ha azt mondjuk: nem ilyen kezdésre számítottunk…

A férfi kosárlabda NB I/B 6. fordulójában: Bajai Bácska FKE – SZTE-Szedeák 78-70.

Vízilabda: Szolnokon győzött a Beton

A Szeged Beton vízilabdásai két rangadón vannak túl az OB I-ben, s míg a Honvéd sajnos győzni tudott Szegeden, addig a bajnoki ezüstérmes Egert csütörtökön este sikerült elsüllyeszteni az újszegedi sportuszodában. Szombaton elvileg egyszerűbb feladat vár Varga Tamásékra, hiszen 18 órától Szolnokon szállnak vízbe. Nem szabad ugyanakkor félvállról venni a hazaiakat, mert a hét közepén Budapesten izzasztották meg az UTE-t, aki ugyebár épp a Szegedet búcsúztatta a magyar kupától…

Nos, a Szeged tisztában volt a feladat komolyságával, ennek megfelelően vetette magát a küzdelembe… A végén négygólos győzelemmel távozhattak a Kásás-legények a Tisza-parti derbiről.

A férfi vízilabda OB I 4. fordulójában: Szolnok-Szeged Beton 6-10 (2-3, 1-3, 2-2, 1-2). Szeged: Baksa – Vejzagics, Weszelovszky 3, Komlósi, Mihajlo Korolija 2, Varga T. 2, Lehmann. Csere: Varga P., Juhász Zs. 2, Török, Kuncz, Éles 1, Milos Korolija. Edző: Kásás Zoltán.

Röplabda: kettőt ütöttek a HPQ-n a juniorok

A férfi röplabda Ligabajnokság Kiemelt csoportban a MAFC ellen 2-0-ról veszített legutóbb a HPQ Szeged, azaz a harmadik találkozón odalett a veretlenség. Most viszont ismét adott a lehetőség a pontok gyűjtésére, hiszen szombaton 11 és 16 órai kezdettel az U23-as válogatott az ellenfél. A találkozókat Ásotthalmon rendezik.

Sajnos a szegedi fiúk – sem délelőtt, sem délután – nem tudtak mit kezdeni a juniorválogatott lendületével, a fiatalok némi meglepetésre kettős győzelmet arattak.

A délelőtti meccsen: U23-as válogatott – HPQ Szeged 3:0 (9, 20, 13).
HPQ Szeged: Bitó A., Babanyecz R., Csíkos G., Petheő G., Affentáller G., Oltványi O. Csere: Bondor T. (liberó), Strezeneczki Gy., Nacsa G., Csányi D., Makhult Z. Edző: Nusser Elemér.

Délután: U23-as válogatott – HPQ Szeged 3:1 (11, 11, –29, 22).

Asztalitenisz: túl erős volt a Celldömölk a Floratomnak

A férfi asztalitenisz extraliga 6. fordulójában pénteken a bajnoki cím egyik fő várományosát, a Celldömölk csapatát fogadta a Floratom Szeged. A bravúr sajnos elmaradt, a vendégek magabiztosan győztek. A Tisza-parti együttes így két győzelem mellett immár négy vereséget is a neve mellett tudhat.

A férfi asztalitenisz extraliga 6. körében: Floratom Szeged – Celldömölki VSE MÁVÉPCEL-Vörsas 1-6. A szegedi győztes: Dudás.

Előző sztori

Demonstráció a focipályán: „Nem állunk ki!”

Következő sztori

1956 és a nemzeti radikalizmus