Péntek: erős felütés a hétvége előtt

Cikkünk frissítése óta eltelt 15 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Még mindig csinálják a fesztivált nehéz és könnyű zenékkel, komédia, örömbörze, mozi, buli, szóval van minden! És ez meg nem is az igazi hétvége!

Egyetemzene – Bogányi Gergely zongorázik és magyaráz

A zongorairodalom kedvelőinek komoly élményt ígér a SZTE Aulájában (Dugonics tér 13.) rendezett hangverseny pénteken 19 órakor. A műsorban Liszt, Schubert, Gounod művek hangzanak el.
Az Egyetemzene Bogányi Gergely egyetemistáknak, zeneszeretőknek szerkesztett koncertsorozata, ahol a zongoramuzsika mellett szubjektív hangvételű magyarázattal szolgál hallgatóinak a művek értékeiről, szépségeiről, előadói bravúrjairól.
Bogányi Gergely 1974-ben született Vácott. Négyéves kora óta zongorázik. A budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, a helsinki Sibelius Akadémián és az USA-ban, a Bloomington University-n végezte zenei tanulmányait. A magyar és a nemzetközi pódiumok keresett vendégművésze. 2000-ben Liszt-díjjal jutalmazták, 2002-ben a Fehér Rózsa Lovagrend Érdemkeresztje kitüntetést adományozta neki a finn köztársasági elnök. 2004-ben Kossuth-díjat kapott. Az előadásra ingyenes belépők kaphatók az SZTE Kulturális Irodában.

Milleniumi Kávéház -„nehéz és könnyű” zenék

Az SZTE Zeneművészeti Kar hallgatóinak komoly zenei koncertje hallható pénteken 18 órakor a Milleniumi Kávéházban „Legyen a zene mindenkié!” címmel. Ugyanott este nyolckor a könnyű műfaj kedvelői a Budapest Acoustic Band koncertjén vehetnek részt. A Budapest Acoustic Band 2005-ben alakult. A zenekart Móra Erzsébet, Gál Gábor és Sipeki Zoltán alapította. Sipeki Zoltán 1993 óta Zorán állandó gitárosa. Zeneszerző, zenei rendező, stúdiózenész. Móra Erzsébet a fiatal generáció tagja. Verseket zenésít meg. Az elmúlt években színházi és stúdiómunkáival tűnt fel. Gál Gábor a Takáts Tamás Dirty Blues Band alapító tagja és állandó gitárosa. Zeneszerző. Számos természetfilmhez írt aláfestő zenét. 2003-ban szólóalbummal jelentkezett.

Vígjáték – kétszer

Ismét két vidám produkcióval várja a nézőket pénteken este a színház Szegeden. A Nagyszínházban a Páger Antal bérlet tulajdonosai kalandozhatnak a zűrzavaros, vidám Itáliában A kávéházzal. A Kisszínház látogatói Machiavelli immár klasszikus vígjátékán, a Mandragórán derülhetnek. Mindkét előadás pénteken 19 órakor kezdődik.

Csupa nagyszerű mozi pénteken!

Grand Café

Pénteken 17 órától Lakatos Róbert 2008-ban készült Bahrtalo! (Jó szerencsét!) című filmjét vetítik, 19 órától Bollók Csaba híres filmje, az Iszka utazása van műsoron, 21 órától a Transylvania című francia filmet láthatják. A rendező: Tony Gatlif.

Belvárosi Mozi

A Zsigmond Vilmos teremben 15.30-tól és 17.45-től  A házinyuszi című amerikai produkciót láthatják, este nyolckor pedig Nyomozó!

A Balázs Béla terem műsorán délután 16.15-től és 18.30-tól A nyomozó, 20.45 a Szerelem magyarázat nélkül című dán filmet vetítik.
A Csőke József teremben 16 órakor és este fél kilenckor Az ajánlat című ausztrál-angol, 18.15-től pedig a Fél Nelson című amerikai filmet nézhetik meg.

Ismét Titkok birodalma a bábszínházban

A Kövér Béla Bábszínház ifjú látogatói pénteken délután fél háromkor ismét Julcsi szokatlan és bűbájos történetét nézhetik meg. Az előadásra a 3 kívánság bérlet érvényes.

Hónapról hónapra

A Közéleti Kávéház rendezvényén az SZTE Gyógyszerésztudományi Karán (Eötvös u. 6.) vehetnek részt az érdeklődők pénteken 18 órától. A téma: Versek és zeneművek Vízkereszttől Karácsonyig.

Közreműködnek: Dr. Sipka Rózsa, Herman Éva, Kapócs János, Vízi Imre. Házigazda: Varga Ferenc ny. középiskolai tanár.

Focus Műhely: Öröm-börze! – női játszóház

A Szegedi Focus Műhely legújabb előadása, a Termék Trilógia második darabja látható pénteken 19 órakor a Reök-palotában. A Trilógia első része, „Húst, kilóra!” címmel a férfiakat mint termékeket mutatta be egy termékbemutatón. A második rész szereplői viszont kizárólag nők, akik a termék-létük különböző dimenzióit villantják meg. Három hölgy verseng élő társasjátékban egy vetélkedő során, hogy értékesítsék régi álmaikat. A játékvezető egy butácska, önbizalomhiányos lány, aki megpróbálja csitítani a versenyzők vérszívását. A cél nem más, mint a karrier csúcsragadozójává válni, és a többieket legyőzni bármilyen eszközzel, akár a közönség befolyásolásával is.
Az előadás alapjában vicces, olykor ironikus. Megmutatja, hogy milyen örömöket rejt a nők számára a karrierépítés, és mi történik azzal, aki elbukik a harc során. Belépőjegy 700 Ft, kedvezményes (diák, nyugdíjas, pedagógus): 500 Ft, támogatói jegy: 1000 Ft

Ismét Kell egy csapat

Az Alsóvárosi Kultúrházban (Szeged, Rákóczi u. 1.) pénteken este hétkor a Szegedi Egyetemi Színház ismét bemutatja Kell egy csapat című produkcióját, amely a rendező szerint „színházi önéletrajz és végrendelet”. Mándy Iván regényének (A pálya szélén) és Sándor Pál filmjének (Régi idők focija) felhasználásával a Szegedi Egyetemi Színház Kell egy csapat című előadását 2007. márciusában mutatták be. Rendező: Czene Zoltán. Belépőjegy 700 Ft, diákigazolvánnyal 500 Ft. Honlap: http://www.szesztarsulat.hu/

Pál utcai fiúk a Régi Zsinagógában

Az Alterra – Kortárs Előadóművészeti Központ, a 13. Őszi Kulturális Fesztivál és a MASZK Egyesület szervezésében a Pál utcai fiúk elevenednek meg pénteken délután 16 órától a Régi Zsinagógában. „Az Úr 2008. évében, annak is októberében, a 10. napon, Szegeden, a Régi Zsinagógában, délután 16 órától találkoznak mindazok, akik Molnár Ferencnek, a zseniális magyar írónak leghíresebb prózai művét veszik szájukra, és azt megosztják Mindenkivel! Nevezetesen a Pál utcai fiúk felolvastatnak a regény szöveges testéből. A rendezvény ingyenes, eső, villámlás, szél és hideg esetén is megtartatik, öltözzenek melegen, italokról és ételekről nagy folyamatossággal a Híd Café gondoskodik!” – ajánlják magukat a rendezők. A kíváncsiak további részleteket olvashatnak az Őszi Kulturális Fesztivál honlapján!

Mindent a szemnek – újabb kiállítások

A Mérnöki Kar hallgatóinak munkáiból rendezett plakátkiállítás

A SZTE Mérnöki Kar Kollégiumában ( Kollégiumi út 11.) a  kar hallgatóinak munkáiból rendezett plakátkiállítás nyílik péntektől. A plakátokat oktatói-hallgatói zsűri válogatta, majd a helyszínen október 14-én 17 óráig leadható szavazatok alapján díjazzák. A szavazatot leadók között is ajándékokat sorsolnak ki. A díjkiosztó október 14-én este lesz az MK HÖK rendezvénye keretében. A kiállítás megtekinthető október 17-ig.

A KRUG Művészeti Egyesület kiállításának megnyitója

A Szegedi Helyi Szerb Közösség, valamint a Szegedi Szerb Önkormányzat szervezésében Nemzetiségek Házában  (Szeged, Osztróvszky u. 6.) péntektől látható KRUG Művészeti Egyesület kiállítása, amely megtekinthető munkanapokon 09.00-17.00 óra között 2008. október 31-ig

Haverok, buli… és buli!

Szalonnáék örömzenéje

Az Újszegedi Rendezvényházban péntek este 19 órakor lemezbemutató koncerten „örömködhetnek” az érdeklődők. Szalonna és bandája mutatja be új lemezét Örömzene címmel. Jegyek a helyszínen 900 forintos egységáron kaphatók.

Koncert és party a JATE Klubban

Pénteken 22 órától Másfél + Gaya koncert a JATE Klubban! A koncert után party Dj. Fraser-rel! A koncertre a belépőjegy 1000 Ft, diákigazolvánnyal 800 Ft, a partyra 700 Ft, diákigazolvánnyal 500 Ft.

Diszkóláz a  SZOTE Klubban

Pénteken este 22 órától ismét buli a SZOTE-ban Diszkóláz címmel. A lemezlovas: Novák.

Szóval, indulhat a buli?

Előző sztori

SZTE-Szedeák: Előre az első győzelemért!

Következő sztori

A Fidesz szerint van válasz a pénzügyi válságra