Péntek: a Paprikasótól és az Állatok Világnapjától a Toscáig

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Paprikafesztivál és paprikasó, Állatok Világnapja, Tosca premier – gazdag kínálattal indul a hétvége, csak győzzünk válogatni.

Az Őszi Kulturális Fesztivál keretében a Grand Caféban Fassbinderé a főszerep a neki szánt szimpózium kapcsán: Fassbinder-univezum címen a budapesti Goethe Intézet támogatásával Rainer Werner Fassbinder (1946-1982) kultuszrendező életművéből rendeznek sorozatot. A Milleniumi Kávéházban este 20 órától széki táncokról láthatunk vetítéssel egybekötött néprajzi előadást, illetve tanulhatunk táncokat az előadótól, Varga Sándortól (SZTE BTK Néprajzi és Kultúrantropológiai Tanszék), zenél Patyi Zoltán és zenekara. Érdekes programot kínál 18.30-tól a Reök-palota is: “Faust I” magyarul – két kortárs fordítás címen Báthori Csaba és Márton László fordítókkal beszélget Horváth Géza irodalomtörténész-fordító, az SZTE Germán Filológiai Intézetének vezetője.  Este 18 órától a TEMI Dél-alföldi Bibliotékában zajló A Szegedi Írók Társasága, az Accordia és Littera Nova Kiadó irodalmi estjét rendezik meg, majd 19 órától az SZTE Aulájában  Fülei Balázs zongoraestjére kerül sor. Mindezen és még sok más program részletesen az Őszi Kulturális Fesztivál honlapján.

A Dóm téren a Szegedi Paprikafesztivál és a Csongrád megyei Paprikasó rendezvényei zajlanak, részletesen lásd ITT.

A Fekete Házban 9 órától paprikatörténeti konferencia keretében előadások hangzanak el a szegedi fűszerpaprika termesztés históriájáról, forgalmazásáról, a bio-paprika termesztésről és a jeles fűszernövénnyel összefüggő vajdasági kapcsolatokról.

Az IH Rendezvényközpontba a blues kedvelőit várják Billy Gibson, Little G. Weevil és zenekarának koncertjére.

Október 3. és 5. között rendezik meg az Állatok Világnapját a Szegedi Vadasparkban. Ma előzetesen bejelentkezett iskolai és óvodás csoportokat vezetnek körbe a parkban. A gyerekek megnézhetik az állatok – köztük oroszlán, bőgőmajom, szurikáta, selyemmajom és hiéna – etetését, illetve beszélgethetnek az állatokról az állatkert szakembereivel, sőt, simogatásra és vetélkedőre is lesz lehetőség.

14 órától a Kisstadionban Magyar Speciális Olimpiai Szövetség-Országos Labdarúgó Verseny zajlik.

És Tháliáról se feledkezzünk meg a mai bőséges programzuhatagban: ma 19 órától a Puccini híres operája, a Tosca premierelőadását láthatja a nagyérdemű a Nagyszínházban, a Kisszínház pedig a Mandragóra reneszánsz komédiát kínálja.

Előző sztori

Bizalmáról biztosította a választmány Magyar Annát

Következő sztori

Határozatképtelen volt a rendkívüli megyei közgyűlés

Legutóbbi hasonló cikkek