Sport

Megtört a jég: Szedeák-siker a Kecskemét ellen - galéria!

Megtört a jég: Szedeák-siker a Kecskemét ellen - galéria!

2008. október 10., péntek
Megtört a jég: Szedeák-siker a Kecskemét ellen - galéria!

Fotók: Gémes Sándor

Megszerezte első győzelmét az NB I/B-ben az SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata, miután a Keleti csoport 4. fordulójának péntek esti találkozóján - elsősorban magabiztos első félidei teljesítményének köszönhetően - 102-79-re verte az Univer-Kecskemét B-t. A hazaiak hamar átrohantak a Bács megyeieken, így azt is megengedhették maguknak, hogy a fordulás után folyamatosan cserélgessenek, s a kiegészítő embereknek is több játéklehetőséget adjanak. Nagyszerű produkcióval rukkolt elő Kovács Attila, aki 31 pontig jutott.

Három vereséggel kezdte az idei pontvadászatot az SZTE-Szedeák, így a szegedi együttesnek mindenképpen javítania kellett, ha nem akart véglegesen leszakadni a Keleti csoport élmezőnyétől.

Mint azt tegnap megírtuk

, a hétfői kupakudarcot tisztázó beszélgetés követte, melynek nyomán közös kiútkeresés kezdődött a deákok háza táján.

Nyilas István

vezetőedző és

Trényi Imre

csapatkapitány azt ígérték, a gárda kettőzött erővel, hatalmas akarattal küzd majd a Kecskemét ellen, hogy meglegyen a várva várt első siker, azaz meginduljon végre a csapat szekere.

Ennek szellemében is kezdett a

Rezák, Simándi, Nagy, Trényi, Kovács

ötössel pályára lépő alakulat, s a 10-0-s rohanás azt eredményezte, hogy a vendégek mesterének már a második perc letelte előtt ki kellett kérnie az első idejét. Gyorsan, frissen, szellemesen kosárlabdázott az SZTE-Szedeák, játékukban nyoma sem volt a hétfői tompaságnak, lomhaságnak. A kecskemétiek rontott dobásait követően rendre a fehér mezesek kezében landolt a labda, s a Tisza-partiak lerohanásaival szemben nem találta meg az ellenszert az Univer. Trényi, Simándi, Kovács és

Kukla

egyaránt remek teljesítményt mutattak be. Különösen örömteli volt látni, hogy az elmúlt hetek visszafogottságát követően Simándi Árpád milyen nagy kedvvel vetette bele magát a küzdelembe. A vendégek egy pillanatra sem tudtak közelebb lopózni a Szegedhez, sőt a második negyedben tovább nőtt a differencia: a 17. percben már húszpontos hazai előnyt mutatott az eredményjelző (49-29). A nagyszünetre 57-31-nél vonultak a küzdő felek, akik a harmadik tíz percben pontosan ott folytatták, ahol azt megelőzően abbahagyták. Az SZTE-Szedeák remekül dobott közelről és középtávolról, pontosan játszotta meg a figuráit, hátul pedig nagyszerűen gyűjtötte be a lepattanókat, melyekből rendre gyors ellencsapásokat vezethetett. Rezák és Simándi élményszámba menő asszisztokkal szolgálták ki a társakat, Kovács

(középső képünkön)

pedig - bokafájdalmai ellenére - nem lassított a pontgyártásban. Egy szó mint száz: a közönség - így a lelátón helyet foglaló Ultras Szeged tagjai - számára egyértelművé lett: a jobb szerkezetű, lelkesebben kosárlabdázó, magassági és erőfölényben is lévő Tisza-partiak behúzzák a találkozót. A záró játékrész nem sikerült a legjobban, de ez ekkor már nem osztott, nem szorzott. A Szedeákban lehetőséget kaptak a kiegészítő emberek, sokszor teljesen felforgatott szerkezetben játszott az együttes, ami lehetőséget adott az Univernek, hogy harminc pont fölé duzzadt hátrányát - egyebek mellett egy 12-0-s rohanással - jelentősen csökkentse. A hazaiaknak ebben az időszakban sokszor még a labda félpályán történő átvitele is gondot okozott. A legvégére aztán - ki más - Kovács,

Tóth Viktor

és

Széll Bence

még megrázták magukat, így sikerült elérni a százpontos álomhatárt.

Az SZTE-Szedeák magabiztosan, megérdemelten szerezte meg a győzelmet, mert jobban akarta a sikert, mint a Kecskemét, s sokkal többet is tett érte. Tagadhatatlan, van még mit javítani a játékon, s - főként az idegenbeli meccseken - negyven percnyi koncentrációra lesz szükség, ugyanakkor a pénteken látottak alapján elmondható: végre elindult felfelé a sokra hivatott, fiatal szegedi társaság.

Az NB I/B Keleti csoport 4. fordulójában: SZTE-Szedeák - Univer-Kecskemét B 102-79 (29-21, 28-10, 17-17, 28-31).

Szeged, 500 néző.

SZTE-Szedeák:

Rezák 5, Simándi 12, Nagy A. 7, Kovács A. 31, Trényi 10. Csere: Tóth V. 8. Kukla 12,

Varga M. (-), Magyar 7, Szabad 4,

Széll 6,

Varga D. (-).

Vezetőedző:

Nyilas István.

Nyilas István: "A mai játékunk már helyenként közelített ahhoz, amit szeretnénk megvalósítani, különösen az első félidőben működött olajozottan a csapatjáték. Sok könnyű kosarat tudtunk szerezni, s annak ellenére is jelentős előnyt harcoltunk ki, hogy többször bizony túlbonyolítottuk a helyzeteket. A második játékrészben igyekeztem mindenkinek lehetőséget adni, így sokszor egészen furcsa szerkezetben voltunk a pályán, de szerencsére a Kecskemét nem tudott sokkal közelebb kerülni hozzánk. Simándi, Kukla és Kovács egészen kiváló teljesítményt nyújtott, a fiatal csereemberek közül viszont néhányan kissé megilletődöttek voltak."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.