Írjon nekünk

Sport

Labdarúgás: Fél percen múlt a szegedi győzelem

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Fotók: Gémes Sándor

Döntetlen született a labdarúgó NB III Alföld csoport 11. fordulójának megyei rangadóján. A szegedi Tisza Volán SC Udvarinak a harmadik percben, illetve Kazinak a hatvanadik percben szerzett góljával 2-0-s előnyt szerzett, ám a vendég Algyő előbb negyedórával a vége előtt szépített, majd a hosszabbítás utolsó percében az egyenlítőt találatot is sikerült megszereznie. A Volán komoly győzelmi esélyt játszott el, az Algyő viszont továbbra is nyeretlen Szegeden.

Dobó Csaba – Pintér M. Lajos

Napfény, kellemes idő, mintegy hatszáz néző és két, szegediekből álló csapat. Minden adva volt egy igazi rangadóhoz a Felső Tisza parti stadionban szombat délután. Az NB III Alföld csoportjában az élbolyhoz tartozó, a 11. fordulót a második helyről kezdő Algyő SK – akinek sorait főleg egykori szegedi nevelésű játékosok erősítik – csapott össze a tizedik helyen tanyázó Tisza Volán SC fiataljaival. Az olajmezőiről híres kisváros hivatalos mérkőzésen még soha nem tudta felülmúlni Szeged focicsapatát.

Fordulatos meccs – az Algyő jobban figyelt a végén…

A találkozó rangadóhoz méltó lendülettel kezdődött, hiszen alig telt el két perc, mikor a Dongó – Mészáros, Grünwald, Udvari, Szabó – Dargó, Mórocz – Szilágyi, Baji R., Huszárik – Kazi összeállításban a zöld gyepre kifutó szegediek egy egyéni hibát kihasználva vezetéshez jutottak Huszárik Zsolt lőtt be egy szabadrúgást balról, a tizenhatos oldaláról, labdája átszállt a kapus fölött, s a védőket megelőző Udvari Szabolcs közelről a hálóba bólintott, 1-0. Ezt követően a lendület küzdéssé formálódott, hiszen az első félidőben – egy-két átlövéstől eltekintve – nem sok helyzetet dolgoztak ki a csapatok. A játék főleg a középpályán folyt, ahol szegedi részről Mórocz Zsolt határozottsága sok vendégakciót fojtott el.

A második játékrészben a hazai gárda egy kicsit behúzódott, így a vendégek bátrabban támadhattak. A védelemben erős bástyának bizonyult Dongó Dénes kapus, aki magabiztosságával erőt adott a hátsó alakzatnak. Egy kontra azonban ismét a szegedieknek kedvezett (igaz, a gólhoz kellett a vendégportás bizonytalansága, és Kazi László szemfülessége is): a 60. percben a szegedi 11-es eltolta a labdát az egymásra váró algyői kapus és védő között, s az üres kapuba passzolt, 2-0. Sajnos a végjáték nem a Tisza-partiak szerencséjét hozta, hiszen először egy rossz térfélkiürítést követően szerzett találatot az Algyő a 75. percben, majd pedig a hosszabbítás utolsó percében egy flipperjátékhoz hasonló jelenet után egyenlített, 2-2. Igaz, az utolsó gólnál kérdéses a bíró szerepvállalása, hiszen az első labdaszerzést egy komoly talpalás előzte meg, ahol néma marad a síp. (Hozzá kell tenni, az algyőiek viszont két tizenegyes elmaradását kérték számon a sípmesteren…) Összességében elmondható azonban, hogy bár igazságos eredmény született, a Szegednek rutinosabb játékkal 2-1-es állásnál ki kellett volna húznia a hátralévő időt.

Halkó Pál: Vállvetve kell küzdenünk

A Tisza Volán SC szakosztályvezetője nem értékelte kudarcnak, hogy kicsúszott a fiatal szegediek kezéből a győzelem, s megfontolandó gondolatokat osztott meg velünk a megyei összefogás szükségességéről is. “Nem éltem meg presztízsveszteségként az elhullajtott pontokat, egy jó csapat ellen játszottunk, s tapasztalatlanok voltunk. Az algyői keretben nyolc egykori tisza volános kapott helyet, valamennyijükkel és a vezetőkkel is jó a kapcsolatom. Meggyőződésem, hogy a környékbeli csapatokkal – így az Algyővel is – vállvetve kell küzdenünk a jobb minőségű helyi foci megteremtéséért. Az én mintám az lenne, hogy egy vonzó szegedi stadionba az algyői fociszerető sportbarátaink is szívesen jöjjenek a szegedi színekért szurkolni egy magasabb osztályú mérkőzésre” – mondta Halkó Pál a találkozót követően a SZEGEDma.hu-nak.

Buchholcz Gábor: Öröm volt látni a rengeteg nézőt!

Szokásunkhoz híven a vezetőedzőt is értékelésre kértük – Buchholcz Gábor elsősorban azt emelte ki, hogy óriási élményt jelentett együttese számára ennyi néző előtt szerepelni. “Kicsit természetesen csalódott vagyok, mert hazai pályán mindig nyerni akarunk, s rendkívül közel is álltunk ahhoz, hogy legyőzzük a második helyezettet, a kiváló erőkből álló Algyőt, ugyanakkor büszke is vagyok a csapatomra, s gratulálok a fiúknak a pontszerzéshez! Úgy érzem, a rutin segítette a vendégeket az egy ponthoz, hiszen a meccs végén szinte helyzet nélkül egyenlítettek ki. Mi elsősorban fejben nem bírtuk a végjátékot, ami érthető, hiszen fiatal társaságról van szó, másrészt viszont a cserék ezúttal sajnos kevesebbet tettek hozzá a játékhoz, mint vártam. Igaz, Bárdosi Nándi ha berúgja 2-1-nél a ziccerét, hős lehetett volna, ám sajnos hibázott. Meg kell jegyeznem, a játékvezetés ezen a délutánon nem nőtt fel a rangadó, a két csapat színvonalához. Ami viszont rendkívüli örömmel tölt el engem, illetve tölti el a csapatot, az az, hogy rengetegen látogattak ki, s buzdítottak bennünket. Ez újból világossá teszi: Szegednek égetően szüksége van a labdarúgásra” – mondta a SZEGEDma.hu-nak a mester.

Megyei III. osztály: kék-fekete kiütés

A megyei III. osztály 10. körének városi rangadóján az FK 1899 Szeged magabiztos győzelmet aratott az IKV Alsóváros ellen. Részletes beszámolót itt olvashatnak!

Az NB III Alföld csoport 11. fordulójának eredményei:

Tisza Volán – Algyő 2-2 (1-0). Szeged, 600 néző.
Tisza Volán SC:
Dongó – Mészáros, Grünwald, Udvari, Szabó – Dargó (Bárdosi), Mórocz – Szilágyi, Baji R., Huszárik (Nagy Zs.) – Kazi (Vida). Vezetőedző: Buchholcz Gábor.
Algyő:
Korom – Retek, Vass, Makra, Krucsó – Kothencz – Balogh N., Zakar, Gyimesi (Tóth L.), Végh (Tóth A.) – Pálinkó. Vezetőedző: Tóth Ákos.
Gólszerző:
Udvari, Kazi, illetve Balogh N., Makra. Kiállítva: Makra (93. perc).

Budafok – Kiskunfélegyháza 4-0
Érd – Izsák 1-0
Orosháza – Újbuda 6-1
Gyula – Bp. Honvéd II. 1-4
Hódmezővásárhely – Monor 2-1
Jászapáti – Kecskeméti TE II. 0-1
Dabas – Szolnoki Spartacus 1-2

Az állás: 1. Kecskeméti TE II. 27 pont, 2. Honvéd II. 22, 3. Budafok 22,  4. Szolnoki Spartacus 21, 5. Érd 21, 6. Algyő 21, … 10. Tisza Volán SC 14 pont.

A megyei I. osztály 11. fordulójában:

Tápé – Tiszasziget 2-1
Röszke – Csongrád 0-3
Kiskundorozsma – Mórahalom 1-2
Szentesi Kinizsi – Sándorfalva 0-1
Újszentiván – Mindszent 7-4
Ásotthalom – SZVSE-Gyálarét 3-1
Nagymágocs – Balástya 4-1
Kistelek – Kiszombor 1-0

Az élcsoport: 1. Sándorfalva 31 pont, 2. Mórahalom 26, 3. Kiskundorozsma 23, 4. Csongrád 21, 5. Kistelek 20, … 9. SZVSE-Gyálarét 13.

A megyei II. osztály 11. körének szegedi vonatkozású eredményei:

Csanádpalota – Újszegedi TC 3-3
Universitas SC Tanárképző – Forráskút 2-1

A megyei III. osztály 10. körében:

FK 1899 Szeged – IKV Alsóváros 3-0 (1-0)

Sport

Tragédia nem történt, de több ilyen meccs már nem fér bele

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Csak a csoport első és második helye úszott el Flensburgban, a szép tavaszra jó esélye van a MOL-Pick Szegednek.

Tovább olvasom

Sport

Új légióst igazolt a Szedeák

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Durand Scott 2-es és 3-as poszton is bevethető.

Tovább olvasom

Sport

Átgázolt a Flensburg a fáradt MOL-Pick Szegeden

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

A MOL-Pick Szeged 34-26-ra kikapott a Flensburg otthonában a VELUX EHF férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó előtti fordulójában.

Tovább olvasom

Aktuál