Bulvár

Felbukkant a Szegedi Vadaspark szökevény hiúza

Felbukkant a Szegedi Vadaspark szökevény hiúza

2008. október 20., hétfő
Felbukkant a Szegedi Vadaspark szökevény hiúza

A Szegedi Vadaspark éjjeliőre hétfő hajnalban látta a szombaton megszökött hiúzt - mondta el az MTI-nek a park igazgatója.

Veprik Róbert

hozzátette: ez annyit jelent, hogy reményeik szerint az állat hamarosan visszatér a testvéréhez, és akkor befoghatják. A szakember hangsúlyozta: a fiatal hiúzt nem üldözik, de a létesítmény egész területén próbálják befogni, különböző, az állat egészségére veszélyt nem jelentő csapdákkal. Ezek egyike egyébként váratlanul egy rókát ejtett rabul. Amint még éhesebb lesz a hiúz, egyre csábítóbb lesz a számára is a csapdába elhelyezett színhús - reméli az igazgató. A kis termetű ragadozó szombaton szökött el, miután valaki kibontotta a kifutója kerítését. A déli órákban, a gondozók szeme láttára osont ki a lyukon, de a szökését már nem tudták megakadályozni. A vadaspark munkatársai azonnal értesítették a rendőrséget, és az elszabadult állat keresésére indultak. A dortmundi állatkertben tavaly született kárpáti hiúz testvérpár idén érkezett a vadasparkba a fajmegmentési program keretében. Ottani kifutójuk egy csaknem háromhektáros erdő volt, így nem szoktak hozzá az ember közelségéhez. Ez előny is lehet a szakemberek szerint, akik abban bíznak, hogy a vadaspark negyvenhektáros erdejét nem hagyja el az állat. A Szegedi Rendőrkapitányság rongálás gyanúja miatt eljárást indított ismeretlen tettes ellen az ügyben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.