Csütörtök: zene minden mennyiségben, és újabb Pillantás a hídról

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Csütörtök a zenekedvelők napja. Három műfaj kedvelői is örülhetnek ma: lesz tüzes flamenco, igazi klasszikus jazz és régi zene, a reneszánsz és a barokk között félúton. A Kisszínházban ismét Pillantás a hídról, de várja az érdeklődőket a Szegedi Művészklub estje, Somogyi-könyvtár fiókkönyvtárai és Protestáns Napok az evangélikus templomban. A Kamara rendezvényén megtudhatják, hogyan mentesülhetnek a hatósági ellenőrzések következményeitől. Lesz Che Guevara a moziban, és szünet után végre újra buli!

Flamenco a Múzeumban

A Móra Ferenc Múzeumban, a Kávézóban, csütörtökön 19 órakor Varga András flamenco estjét hallgathatják meg.

Varga András Nagybányán született 1969-ben, tanulmányait a kolozsvári Ion Andreescu Vizuális Akadémia művészetpedagógia szakán végezte. Képzőművészeti tevékenységével párhuzamosan autodidaktaként gitározni kezdett. Elsősorban a flamenco foglalkoztatta. Spanyolországi körutja után, 1995-ben megalapította a “Guadalquivir” nevű együttest, mellyel számos fellépése volt Romániában, és Magyarországon is. 2000-től Budapesten él, alkot. Nevéhez kötődik a Verde del Mar együttes megalapítása.

A reneszánsz és a barokk között félúton

Sokak számára ismeretes, hogy milyen stílusjegyek, műfajok voltak jellemzőek a zene reneszánsz és barokk korszakára, de hogy a két korszak között mi történt, mi az összekötő kapocs, ez kevesek számára ismeretes. Ezt a hiányt szeretné pótolni az Incantamento Antico régi zene együttes egy koncertsorozattal. Az előadásokat kommentárok és vetítések teszik érdekessé és könnyen befogadhatóvá. Ezúttal csütörtökön 19 órától hallhatják őket a Reök-palotában. A belépőjegy 500 Ft, kedvezményes jegy 300 Ft.

Még több jazz

A Szaniszló János Trió jazz koncertje újabb szép élményt nyújthat a műfaj kedvelőinek. A valóban klasszikus felállású trió csütörtökön 20 órától játszik a Millenniumi Kávéházban. A zenekar tagjai: Szaniszló János (zongora), Stojsic Jovan (bőgő), Tengeri Attila (dob)

A Szegedi Művészklub Estje

A Zrínyi Ilona Általános Iskolában (Mérey u. 3.) csütörtökön 17 órakor kezdődik a Szegedi Művészklub Estje. A Szegedi Szépírás novemberi számát bemutató beszélgetés vendége Baross Gábor a Szegedi Szimfonikus Zenekar igazgatója, beszélgetőtársa Polner Zoltán költő. A házigazda Dr. Majzik István a Bába és Társa Könyvkiadó ügyvezető igazgatója.

A Somogyi-könyvtár fiókkönyvtárainak programjai

Csütörtökön 16.30 -kor a Dorozsmai fiókkönyvtárban Budai István kötetének bemutatója lesz Sugarak az őszből címmel, a Francia utcai fiókkönyvtárban pedig 16 órától Születési dátumunk üzenete címmel Ódry Károlyné tart előadást a karakter-numerológiáról.

Újabb Pillantás a hídról

A Kisszínházban csütörtökön is Arthur Miller Pillantás a hídról című drámáját játsszák este 19 órától. A rendező: Hargitai Iván

Protestáns Napok az evangélikus templomban

Az evangélikus templomban folytatódik csütörtök este 6 órakor a Protestáns Napok rendezvényeinek sorozata. Ezen az estén igét hirdet: Rozgonyi Botond evangéliumi pünkösdi lelkipásztor.

Szakmai szeminárium a Kamaránál

A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, az Enterprise Europe Network – Szeged és az Öko-Kord Országos Nonprofit Kft. Környezetvédelmi termékdíj címmel szakmai szemináriumot szervez, melynek célja, hogy felkészítsék a vállalkozásokat mindazon jogszabályok ismeretére, melyek betartásával mentesülhetnek a hatósági ellenőrzések következményeitől. A rendezvény csütörtökön 10 órakor kezdődik a CSMKIK székház, I. emeletén, a Lednitzky-teremben (Szeged, Párizsi krt. 8-12.).

Mozi-ajánló és lemezek a kávézóban

A Grand Caféban csütörtökön 17 órakor és19 órakor ‘68-as filmek , 21 órától Che Guevara: A motoros naplója (Diarios de motocicleta) amerikai-angol-argentin-német-chilei-perui-kubai-mexikói-francia koprodukció rendező: Walter Salles.

A Belvárosi mozi csütörtöki műsora: A Zsigmond Vilmos teremben 13.30-tól Wall-E (amerikai film), 15.30-kor és 20 órakor Dan és a szerelem című amerikai film látható. A Balázs Béla teremben 16.15-től és18.30-tól a Para című magyar filmet vetítik. A Csőke József teremben 16 órától a Hol az ördögben van Oszama bin-Laden? című francia-amerikai dokumentumfilm, 18.15-től és 20.30-tól a Gengszterek fogadója című dán produkció látható. Ugyanott a Casablanca Kávézóban: A lemezjátszóknál Dávid.

Szünet után ismét buli!

A SZOTE Klubban csütörtökön 22 órakor SZOTE Party Patkós doktorral!

Default thumbnail
Előző sztori

Olasz-magyar tudományos műhelyek tanácskozása

Következő sztori

Legyőzte a Röszkét a Volán az edzőmeccsen

Legutóbbi hasonló cikkek