Bulvár

13 évet kapott a barátnőjét megölő egykori börtönőr

13 évet kapott a barátnőjét megölő egykori börtönőr

2008. szeptember 30., kedd
13 évet kapott a barátnőjét megölő egykori börtönőr

Fotók: Gémes Sándor - SZEGEDma

Tizenhárom év fegyházbüntetésre ítélte barátnője megöléséért a volt szegedi börtönőrt kedden első fokon a Csongrád Megyei Bíróság. A bíróság emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a 28 éves férfit, aki a minősítés szerint különös kegyetlenséggel követte el a bűncselekményt.

F. Roland

2003 októberétől a büntetés-végrehajtásnál dolgozott, törzsőrmesteri rangban körletfelügyelői feladatokat látott el a Szegedi Fegyház és Börtönben. Az ítélet szerint a férfi 2007. augusztus 6-án elment barátnőjéhez, akivel 2002-ben ismerkedett meg, és 2004 vége óta élt együtt, de egy hónappal korábban elköltözött tőle. A lány lakásában vacsorát készített, beszélgettek. A férfi azt gyanította, hogy különélésük során a lány kapcsolatot létesített egy szomszéd lépcsőházban élő közös barátjukkal, ám ezt mindkét érintett tagadta. Az étkezés után a vádlott a konyhában magához vett egy 16 centiméteres pengéjű konyhakést, egy pólóval letakarta, s azt követően, hogy a lány távozásra kérte, harmincnégyszer megszúrta és megvágta őt. A sérülések érintették a szívet, a tüdőt, a nyakat, azok közül tizenhárom önmagában is halálos lett volna. A férfi letakarta a holtestet, és távozott a lakásból. A vádlottat augusztus 11-én éjszaka fogták el Csongrádon, egy ifjúsági szálláson. A férfi a menekülés során többször öngyilkosságot kísérelt meg. F. Roland a márciusban kezdődött per során bűnösnek vallotta magát. Mint mondta, megbánta tettét, amelynek elkövetésére azonban nem emlékszik.

Joó Attila

tanácsvezető bíró az ítélet indoklása során kifejtette: a vádlottat megvizsgáló elmeszakértők egyetértettek abban, hogy a férfinál megállapítható személyiségzavar. A bíróság a szakértői véleményeket, az eset előzményeit és a vádlott cselekedeteit mérlegelve megállapította, hogy a tett elkövetésekor a férfi enyhe fokban volt korlátozott. Az ítélet ellen a vádlott és védője fellebbezést jelentett be, így az nem jogerős.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.