Szombat: sport és a bőség zavara

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A mai és a holnapi nap Szegeden a Nemzetközi Tiszai Halfesztivál jegyében zajlik, mely a nyár utolsó nagy fesztiválja, de szép számmal akadnak szabadidős és sportprogramok, valamint más kulturális események is a városban.

A Tisza-parton hajnal óta zajlik a III. Szegedi Nemzetközi Kuttyogtató Horgászverseny, a pecások ritkán látható számban vetik be praktikáikat.

A városi sportstadionban (Szeged, Felső Tisza-part 1-3.) két utánpótlásmeccset is láthatunk, délelőtt tizenegy órától Tisza Volán SC-UTE (U15-ös), délután egy órától Tisza Volán SC-UTE (U13-as) mérkőzések követik egymást.

A Tisza másik oldalán is rúgják a bőrt ez idő tájt a Kisstadionban (Szeged, Derkovits fasor 1-3.): délelőtt tizenegy órától az USC Tanárképző Szeged-Tömörkény KSE megye II. osztályú labdarúgó-mérkőzésre kerül sor.

A városi sportstadionban délután a futballistákat az atléták követik, délután egy órától Tisza Kupa Nemzetközi Atlétika Verseny kezdődik ezen a helyszínen.

Ezt a sporteseményt délután fél öttől a sokak által várt FK 1899 Szeged-Cartel Balástya megye III-as labdarúgó-mérkőzés követi.

E sportrendezvényekkel egy időben zajlik a szőke folyón a Nemzetközi Tiszai Vízi Karnevál délelőtt tíz órától. Ennek keretében nyolc kilométeres távon földön, vízen, levegőben különböző sporteszközökkel igyekeznek célba érni a rekordkísérlet résztvevői, de a délután folyamán újra sárkányhajók versenyére kerül sor.

A halászléfesztivál programjait nem győznénk felsorolni (a részletes program itt), de biztosak vagyunk benne, hogy minden korosztály talál magának nézni és hallgatni valót, hogy az ízlelés örömeiről ne is beszéljünk. A halászléfesztivál igazi családi programnak ígérkezik.

Délután egy órától a BUSHO Nemzetközi Rövidfilmfesztivál szegedi vetítései kezdődnek a Grand Caféban.

Kórushangverseny kezdődik délután fél ötkor a Honvéd téri Református Templomban. Szolgáló kórusok: Szent Cecília Kórus, Andolsheim (Franciaország), Szolnoki Református Gyülekezet Kórusa, Szeged-Honvéd Téri Református Egyházközség Kórusa.

Este tíz órától a JATE klubban szomBEAT – “A hétvége lüktetése!” Házigazda: Bende Gábor, a kisteremben: DJ Varga B. Lányoknak ingyenes!

Default thumbnail
Előző sztori

A Nagycsaládosok Országos Egyesületének találkozója

Default thumbnail
Következő sztori

Vasárnap: víziszínpad és rövidfilmek

Legutóbbi hasonló cikkek