Szerda: szuper8, drámaverseny, foci és mozi

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ha szeptember és Szeged, akkor a nemzetközivé vált Super 8 mm Fesztivál, plusz mostantól a Reök drámaíróversenye. És természetesen foci minden mennyiségben, némi kiállításlátogatás és mozi.

Délelőtt tizenegy órai kezdettel játszanak Tisza Volán SC és az FC Dabas (U19/B) utánpótláscsapatai, majd egy órától ezt a Tisza Volán SC-FC Dabas (U16) labdarúgó-mérkőzés követi a városi stadionban (Szeged, Felső Tisza-part 1-3.).

Délután fél öttől kezdődik az USC Tanárképző Szeged-Szőregi RSE megye II-es labdarúgó-mérkőzés a Kisstadionban (Szeged, Derkovits fasor 1-3.).

Délután öt órától “Az egyetemi hallgatók ökológiai lábnyoma és környezettudatossága” címmel rendez beszélgetést a Közéleti Kávéház az SZTE Rákóczi téri épületének, földszinti tárgyalójában. Tóth János habilitált egyetemi docens (SZTE BTK Filozófia Tanszék) beszélgetőtársa Málovics György közgazdász (SZTE GTK) lesz.

Este hat órától a városi sportcsarnokban (Szeged, Temesvári krt. 33.) Pick Szeged-Gyöngyös NB I-es kézilabda-mérkőzés kezdődik.

Este héttől Chill out éjszakák Péterrel a Port Royal Étteremben (Szeged, Vaszy téri teraszok).
Ugyanekkor a nyolcvanas évek blues-, rockzenéjét igen jól játszó Code koncertje kezdődik a Millenniumi kávéházban (Szeged, Dugonics tér 12.).

Szintén este hét órától kezdődik a Közéleti Kávéház szervezésében a Diófa Étterem teraszán az a beszélgetés, melynek meghívott vendége Törőcsik Attila, a Polgár Infó nevű, Kárpát-medencét behálózó internetes honlap tulajdonosa, valamint Péterfia Béla. Beszélgetőtársuk Bene Gábor, az est házigazdája Veres János.

Mától vasárnapig újra a Super8-as technikával készült filmek fellegvárává válik Szeged. A VII. Nemzetközi Super 8 mm Fesztiválhoz számos érdekes performance, koncert, buli, sőt, ezúttal világrekord-kísérlet is kapcsolódik. Az egyik legizgalmasabbnak ígérkező művelet este fél nyolckor kezdődik: világrekord-beállítás (az egyszerre vetítő gépek számát illetően), valamint válogatás a londoni és a cambridge-i Super 8-as fesztiválok ide terméséből. A performance helyszíne ezúttal a régi zsinagóga. (A belépés ingyenes!)

A Reök ma és holnap rendezi meg drámaíró versenyét. A színpadi műveket csütörtökön délután hat órától a közönség is megtekintheti. A program ingyenesen látogatható, a részvételhez a korlátozott befogadóképesség miatt előzetes regisztráció szükséges a Reök jegyirodáján.

Este tíztől Jogász Nyitóbuli kezdődik a JATE Klubban, házigazda: Dj. Egon, míg a kisteremben: Dj. Afus gondoskodik a hangulatról. (A belépés GTK-soknak és ÁJTK-soknak ingyenes!)
Ugyanebben az időben a SZOTE Klub sem maradhat ki a jóból, ott MK buli kezdődik Patkós Attilával.

A Csongrád Megyei Önkormányzat átriumában a nagy sikerre való tekintettel meghosszabbították Máté Bence természetfotós fotókiállítását. A gyereknek és felnőttnek egyaránt ajánlhatóak az ifjú művész természettől ellesett pillanatai. A lenyűgöző képek szeptember tizennyolcadikáig tekinthetők meg.

Persze, aki nem talál magának vonzó programot, még mindig elmehet moziba. Hogy melyikbe és mire? Nos, erre is van javaslatunk.

Előző sztori

Drazsé újabb nagy dobása

Következő sztori

Jéggyársirató