Szerda: szegedi Hyde Park, irodalom és buli

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Míg az időjárásnak nemigen akaródzik változni, a szegedi programkínálat napról napra más és más műfajok előtérbe helyezésével lep meg minket. A mozizáson kívül ma kilátogathatunk a szegedi Hyde Parkba, irodalmi műsort tekinthetünk meg, és irodalomról szóló beszélgetést hallgathatunk végig. És persze ha szerda, akkor bulik az egyetemi klubokban.

Bár ma Zsófia van, délután négy órától a Bibliotékában (Szeged, Kálvária sgt 14.) “Máriáknak nem csak Máriákról” címmel irodalmi, zenés műsorral kedveskednek az érdeklődőknek a Szegedi Alkotó Kör tagjai, Vidovenyecz János hegedűművész, Németh János, a Dél-alföldi Versmondó Egyesület vezetője és még sokan mások… Házigazda Nedelkovics László, a háziasszony Sántáné Kurunczi Mária.

Fémvegyületek alkalmazása a gyógyászatban címmel tart előadást a Szabadegyetem-Szeged sorozatban Kiss Tamás tanszékvezető egyetemi tanár (SZTE TTIK Kémiai Tanszékcsoport Szervetlen és Analitikai Kémiai Tanszék) délután hat órától a SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ kongresszusi termében (Szeged, Ady tér 10.).

Este hét órától a Közéleti Kávéház szervezésében egyfajta szegedi Hyde Park-megnyilvánulásnak lehetünk tanúi a Diófa Étteremben, ahol az “Ösződi Szögedi Beszédök…” tematikájában bárki elmondhatja véleményét. Beszélgetőtársuk Bene Gábor lesz, a házigazda Veres János.

Aki a politikát nem, de a zenét annál inkább kedveli, annak szintén hét órától Port Royal Étteremben “Chill out éjszakák Péterrel“.

Este kilenc órától a Grand Caféban a most útjára induló “Vitamin” irodalmi beszélgetések keretében Grecsó Krisztián “Tánciskola” című regényéről beszélget Darabos Enikő irodalomkritikus, Erdélyi Ágnes, a Grand Café munkatársa és Szilasi László irodalomtörténész. Moderál: Gaborják Ádám.

Ma este tíz órától “Tequila Party” a JATE Klubban, házigazda DJ Alma, a kisteremben DJ Egon nyomja a talpalávalót. Ugyanekkor a SZOTE Klubban “Jogász BuliPatkós Attilával.

És akinek moziba támad mehetnékje, annak itt ajánlunk néznivalót.

Előző sztori

Tudnivalók a mosolygósan kritikus tömegről

Következő sztori

A képviseleti demokrácia mai pozíciói