Szerda: beszélgetések, előadások, színház és táncház

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A szerda a néptáncé, a kávéházi beszélgetéseké és a tudományé, de lesz színház, zongorakoncert és Kepes András-est is.

Délután fél öttől “A népdal és a vers dallama” címmel kezdődik a Közéleti Kávéház rendezvénye Millenniumi kávéházban (Szeged, Dugonics tér 12.). Vendégek: Hagyományőrző Nyugdíjas Klub Népdalköre (Röszke), vezeti: Márki Antalné (Márta). Közreműködik: Szekeres Kató (vers). Házigazda: Borsi István.

Délután hat órától kezdődik a Millenniumi kávéházban a “Régi-új társadalmi konfliktusok a 21. században” – előadás-sorozat a Védegylet szegedi csoportja társszervezésében. A bevezető beszélgetés témájául Szentistványi István: “Marginalizált egyének és közösségek, vidéki és városi heterotópiák” című előadása szolgál.

Ugyanekkor Görög táncház kezdődik Szeltner László (Iliosz együttes) vezetésével a Nemzetiségek Házában (Szeged, Osztrovszky u. 6.).

Szintén hat órától Marco Marzocchi (Róma) zongora- és csembalóművész estje kezdődik az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Ének-Zene Tanszékén (Hattyas sor 10., 821. terem). Műsoron: W. A. Mozart d-moll fantázia KV 397 (1756-1791), a-moll szonáta KV 331, F. Chopin 24 prelűd op. 28.

A Szegedi Tudományegyetem kiváló oktatói szerda esténként hat órától Szabadegyetem keretében várják előadásukkal a TIK-be a hallgatókat és az érdeklődőket. Ma Bari Ferenc professzor előadását hallgathatjuk meg “Agyunk vérellátása: a neurovaszkuláris egység szerepéről” címmel.

Este hét órától kezdődik a Grand Caféban Darabos Enikő: Nem-játék című kötetének bemutatója. A szerző beszélgetőtársa Gaborják Ádám.

Ugyanebben az időben, a szomszédos Port Royal Étteremben (Szeged, Vaszy téri teraszok) Chill out éjszakák Péterrel.

Szintén este héttől, a Diófa Étteremben a Közéleti Kávéház keretében kezdődik beszélgetés, téma: “Európai föderáció vagy konföderáció?” Az est vendége Halász József, a Szent Korona alázatos szolgája, beszélgetőtársa: Bene Gábor, házigazda: Veres János.

Az IH Rendezvényközpontban este héttől Kepes András estje kezdődik. Kepes András legutóbbi TV-műsora, a “VILÁGFALU”  élményanyagára épül. Az előadás egyrészt a legszórakoztatóbb részeket, másrészt a felvételekből kimaradt izgalmas történeteket idézi fel, különös tekintettel férfi és nő kapcsolatára a különböző kultúrákban, de épít a szerző-riporter személyes élményeire is. Az előadást vetítés színesíti. Az előadás után Kepes András dedikálja legújabb kötetét.

Szerdán (és csütörtökön) este fél nyolctól a kis zsinagógában mutatja be a Szegedi Focus Műhely: “Húst, kilóra!” című produkcióját, melynek jelmondata ez lehetne: “Hogyan nyerjük meg/veszítsük el napjaink fogyasztóját 3 termékkel, 1 kifutóval és 1 soha vissza nem térő lehetőséggel?”

Este nyolc órától a Millenniumi kávéházban a Detot Berbecs és a Cinkák együttes moldvai táncházán vehetünk részt.

Előző sztori

Pick-Mezőkövesd: másodszor is tíz közte

Következő sztori

Itthon is vizsgálják a szegedi patológus ügyét