Sport

Sporthétvége: szegedi győzelmek futószalagon

Sporthétvége: szegedi győzelmek futószalagon

2008. szeptember 7., vasárnap
Sporthétvége: szegedi győzelmek futószalagon

Szombaton megkezdődött a 2008/2009. évi magyar férfi kézilabda-bajnokság küzdelemsorozata. Az előző szezon ezüstérmese és magyarkupa-győztese, a Pick Szeged Mezőkövesden lépett pályára a 4. fordulóból előrehozott találkozón. A Picknek nem okozott gondot a rajt, mint ahogy a szegedi pingpongosok és tekések is győzelemmel mutatkoztak be. Sporthétvége című összeállításunkban folyamatosan követjük a szegedi eredményeket, mindenről beszámolunk olvasóinknak.

Ami a kézilabdameccset illeti, a mezőkövesdi találkozó első 30 percében remekül tartotta magát a borsodi kiscsapat, a szünetben mindössze 15-12-es szegedi vezetést mutatott az eredményjelző, ám a fordulást követően érvényesült a papírforma és a nagyobb játékerő: végül 10 góllal, 32-22-re győzött a Pick Szeged.

Vladan Matics

együttesében

Ghionea

7,

Andjelkovics

és

Katzirz

5-5 találatig jutott. Először lépett pályára az együttes színeiben Katzirz Dávid és a horvát beállós,

Mario Bjelis,

illetve újra szegedi mezt húzott a visszatérő

Vancsics János

is. Sérülés miatt hiányzott, s még egy darabig hiányozni is fog

Laluska, Stamate

és

Nenadics

. A Pick Szeged hazai közönsége előtt szerdán mutatkozik be a Budapest Bank Ligában: 18 órakor a Gyöngyössel csapnak össze a Tisza-partiak. Ugyancsak elrajtolt az asztaliteniszezők és a tekézők legmagasabb osztályának pontvadászata. A férfi asztalitenisz Extraliga 1. fordulójában a Floratom Szeged a Békési TE-t verte 6:2-re idehaza (győztesek:

Dudás

3,

Kriston

2,

Dudás-Lukács

), míg a férfi teke Szuperligában a már új néven versenyző Tisza-parti sikercsapat, a GabonaTransz-Szegedi TE a Ferencvárost múlta felül 8:0 arányban a rajton, szintén hazai környezetben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.