Raportra hívták Botkáék a Fidelitas vezetőjét?

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A város vezetése a mai napra beidézte Losonczi-Tóth Józsefet, a Fidelitas szegedi csoportjának elnökét, akit a „Gyurcsány a hibás” matricákkal kapcsolatos szabálysértésekről akarnak faggatni. Somodi Márton, a szegedi csoport alelnöke ezzel kapcsolatban sajtóközleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz, a „Három matrica a városháza előtt, avagy idézés raportra” című Fidelitas-álláspontot alább közöljük.

„A szegedi Fidelitas-csoport elnöke, Losonczi-Tóth József a mai napra idézést kapott a várostól hirdetményekkel kapcsolatos szabálysértés miatt. Amikor a ‘Gyurcsány a hibás’ matricaosztási akciónkat elkezdtük, többször felhívtuk a lakosság figyelmét, tiltott helyre ne ragasszanak!
Mégis, három matricát valaki a Széchenyi tér egyik táblájára ragasztott fel. Lehet, ártó szándék vezérelte, lehet, így akart tiltakozni. Mi az utóbbira gondolunk.
Ebből is látszik, a szegediek is érzik, hogy bajok vannak a városban.
Bizonyára a városházára akarták ragasztani, ahol szintén rosszul mennek a dolgok, de Dr. Botka Lászlótól való félelmükben csak a városháza előtti táblára merték. Mire akarja ezt felhasználni polgármester úr? Korlátozni kívánja állampolgári jogainkat, ami a szabad véleménynyilvánítást is jelenti, és erre szegény önkormányzati alkalmazottakat használja fel? Szánalmasnak tartjuk, hogy a hivatali apparátust használja személyes sérelmeinek orvoslására.
Mi következik ezután? Egyik este nagy fekete autók állnak meg lakásaink előtt?
Véget értek már azok az idők, amikor bárkit raportra lehetett hívni, mert olyat tett vagy mondott, ami a pártnak nem tetszett. Jó lenne, ha ezt Botka László is észrevenné. Ez a lépés a pártállami időket idézi.
Ne csodálkozzunk Botka módszerein, hiszen ő és Ujhelyi teremtette Gyurcsányt, aki az ő segítségükkel került hatalomra. Miért lennének mások a módszereik?
Botka mindig, most is kiállt Gyurcsány mellett, nem szavazta meg távozását, a Fidelitast pedig raportra hívta.”

Így a közlemény… Mivel a Fidelitas-vezető több alkalommal is elmondta a SZEGEDma.hu-nak, mindenki figyelmét felhívták a matricaosztáskor, hogy ne járjon el szabálysértó módon, korábbi cikkünkben igyekeztünk utánajárni, kit terhel felelősség az esetleges tiltott helyen történő ragasztásért. Szélpál Gábor, a Szegedi Városkép Kft. ügyvezetője az általános igazgatási iroda szabálysértési osztályához irányított bennünket, ahol viszont csak jegyzői engedéllyel nyilatkozhatnak. Az engedélyt megkértük, visszahívást érdekes módon a mai napig nem kaptunk.

Információink szerint ebben az ügyben – hatáskörénél fogva – a városkép kft. tette meg a feljelentést, s a Polgármesteri Hivatal általános igazgatási iroda hatósági osztály szabálysértési csoportja a “Fidelitas felelős személye” ellen indított szabálysértési eljárást a tiltott helyen történő hirdetményezés miatt. Losonczi-Tóth Józsefet tanúként idézték be, de gyakorlatilag mint gyanúsítottat hallgatták meg. Ha a szabálysértést állapítanak meg, s őt nevezik meg felelősnek, bírságot vagy figyelmeztetést kaphat. Az ügy folytatásáról természetesen beszámolunk olvasóinknak.

Előző sztori

A Fidesz szerint nincs koncepció a városházán

Következő sztori

Vígjátékokkal indul a szegedi színházi ősz