Már kaphatók a jegyek a Szabadtérire

Cikkünk frissítése óta eltelt 15 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mától már lehet jegyeket vásárolni a Szegedi Szabadtéri Játékok jövő évi előadásaira: a Dóm téri nyári fesztivál jövőre is izgalmas bemutatókat valamint visszatérő közönség-kedvenceket kínál – tájékoztatott Gulyás Zsuzsanna kommunikációs referens.

A Játékok menedzsmentje a jegyárszint megőrzése érdekében ebben az évben újítással él: napok szerint differenciálja a jegyárakat, így a pénteki és vasárnapi előadásnapokon megtartotta a 2008-as helyárakat, és csak a szombati napok produkciója esetében nem biztosít szociális jegyárkedvezményt. A felmérések azt mutatják, hogy ez utóbbi napon a legélénkebb a kultúrturizmus a Dóm téren, vagyis ilyenkor látogatják más magyarországi városok nézői és külföldiek az előadásokat. A menedzsment számára fontos, hogy a kisebb vásárlóerővel rendelkezők, valamint a visszatérő látogatók – akik jellemzően szegediek – számára fent tudja tartani az olcsóbb helyárakat – tudtuk meg a Szabadtéri sajtóközleményéből.

Jövőre is visszatérnek az idei közönség-kedvencek, így a Szegeden ősbemutatóként Kerényi Miklós Gábor által színre vitt Szentivánéji álom című worldmusical, Puccini Turandot című operája Kesselyák Gergely futurisztikus, meseszerű rendezésében, valamint a Szikora János rendezte István, a király, melyet a Társulatból megismert énekesek vittek sikerre idén.

Új bemutatóként láthatjuk majd Lehár Ferenc Cigányszerelem című művét, amely a női lélek titkairól, a szerelem szabadságáról, a nemiség démoni erejéről szól. A darabot Béres Attila állítja színpadra. A Béjart Ballet Lausanne két előadással vesz részt a Szegedi Szabadtéri Játékokon 2009-ben: a Szerelemtánc című darabot Maurice Béjart francia balettművész és koreográfus legjelentősebb koreográfiáiból állították össze. A Szabadtéri büszke alapítója a Mezzo Operafesztiválnak, amelyet ez év novemberében rendeznek a Szegedi Nemzeti Színházban. A rendezvény során felfedezett tehetségek helyet kapnak a Szabadtéri
2009-es műsorában a Dóm tér színpadán, a Mezzo Operagálán, amely így az Operafesztivál díja is lesz.

A Szabadtéri és a Reök (Regionális Összművészeti Központ) programjai jövőre is összekapcsolódnak: a Dóm téri produkciók nézői az előadásokra szóló jegyeikkel ingyenesen látogathatnak el a REÖK-be.

Szegeden a Reök jegyirodájában (Szeged, 6720, Tisza Lajos krt. 56.), országszerte az ismert jegyértékesítő pontokon, valamint interneten az Interticket rendszerén keresztül vásárolhatók meg a jövő nyári előadásokra szóló jegyek és bérletek. Ezzel egyidőben a külföldről érkező turisták számára is megkezdődik a Játékok egy-egy előadásával egybekötött utazási csomagok értékesítése.

Előző sztori

Álrendőröket vettek őrizetbe Szegeden

Következő sztori

A Román Kulturális Intézet napja Szegeden