Sport

Labdarúgás: győzni és jótékonykodni!

Labdarúgás: győzni és jótékonykodni!

2008. szeptember 19., péntek
Labdarúgás: győzni és jótékonykodni!

Első hazai győzelméért hajt szombaton a Tisza Volán SC a labdarúgó NB III Alföld csoportjában - mint arról már beszámoltunk, kettős meccset rendeznek a Felső Tisza parti stadionban. Folytatódik a SZEGEDma.hu és az Együtt a Szegedi Labdarúgásért közös jótékonysági akciója is - a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány számára kezdtünk gyűjtést nemrégiben.

Buchholcz Gábor

Volán-vezetőedzővel együtt sok szegedi labdarúgó-szurkoló óhaja: eső helyett góleső legyen szombaton délután a Tisza partján! S akkor lennének igazán boldogok a kék-fekete szimpatizánsok, ha a Volán és az FK szebbnél szebb találatainak tapsolhatnának.

Egymást követő két bajnoki sikerével

immár az Alföld csoport tabellájának 10. helyére ugrott előre a 7 pontos Tisza Volán, míg a szombati ellenfél, a Jászapáti VSE 4 ponttal a 13. helyen szerénykedik - legutóbb hazai környezetben zakóztak 4-0-ra a Budafok ellenében. A 7. forduló 16 órakor kezdődő szegedi derbije így is hatpontos meccs - állítja Buchholcz Gábor. A szakember szerint az eddigi győzelmek akkor érnek igazán sokat, ha végre hazai pályán is kiszolgálja közönségét a fiatal együttes. Nyerni kellene tehát, akár csak egy pici gólocskával, hiszen különösen nehéz mérkőzések jönnek majd a következő hetekben. Az előjelek biztatóak, hiszen a labdarúgók remek hangulatban, óriási elszántsággal készültek a héten, s a tíz emberrel kiharcolt dabasi győzelem igazi egységbe forrasztotta a társaságot. Szerencsére felépült már

Udvari, Herczeg

és

Vida

is, ők a cserepadon kaphatnak helyet, míg

Garamvölgyi, Frank

és

Szlobodnyik

is lassan, de biztosan újból edzésbe állt. Gondot jelent viszont a Dabason kiállított

Dongó Dénes

egymeccses eltiltása -

Czirják

áll helyette a kapuba - , s

Nagy Zsolt

is hiányozni fog kiújult húzódása miatt.

A várható kezdőcsapat:

Czirják -

Mészáros, Grünwald, Dargó, Szabó - Mórocz, Szilágyi - Baji R., Huszárik, Beretka - Kazi

. Az "előmeccset" 14 órától az FK 1899 Szeged vívja a Szegvár ellen. A szegedi kék-feketék múlt héten elszenvedték első vereségüket, ezzel - reméljük, csak átmenetileg - búcsút mondtak a megyei III. osztály listavezető helyének is. Bízunk benne, hogy a szombati ellenfélen nemes bosszút állnak a földeáki kisiklásért. Nem csak a futballról, hanem a jótékonyságról is szól majd a szombat a városi stadionban. 14 órától folytatódik a SZEGEDma.hu és az Együtt a Szegedi Labdarúgásért civil szurkolói mozgalom közös akciója: az anyagi nehézségekkel küzdő Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány számára gyűjtünk az egész szezonban. A kezdet remekül sikerült:

a labdarúgó- és a kézilabda-szurkolók barátságos mérkőzésén

közel 13 ezer forint jött össze. Az urnát tehát a kettős meccs alatt is megtalálhatják az érdeklődők a lelátókon. S végül vissza a focihoz: mint olvasóink már megszokhatták, a SZEGEDma.hu ezen a hétvégén is folyamatosan beszámol az NB III és a megyei bajnokságok eredményeiről és híreiről. Tartsanak velünk most is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.