Labdarúgás: fordulás után lefordult a Honvéd

Cikkünk frissítése óta eltelt 15 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

45 percnyi játék után döntetlenre állt a piros-feketék és a kék-feketék vasárnapi rangadója az NB III Alföld csoport 8. fordulójában, ám a második félidőben a Bp. Honvéd sajnos átrohant a Tisza Volán SC-n. A vége 5-2 lett a hazaiaknak. Jó hír viszont a megyei III. osztályból: az FK 1899 Szeged 5-1-re győzött a Csongrád TSE-Öregfiúk otthonában…

A Bp. Honvéd II. vendégeként lép pályára a Tisza Volán SC, mely az utóbbi három fordulóban egyaránt győztesen hagyta el a játékteret. Erre most is megvolt minden esélye Buchholcz Gábor csapatának, hiszen a térfélcserekor 1-1-re állt a mérkőzés, s a szegediek kulturált, remek játékkal rukkoltak elő a Bozsik-stadionban. A második 45 perc azonban sajnos a hazaiaknak szinte minden sikerült, átrohantak a Tisza-parti gárdán, s háromgólos győzelmet arattak a fiatal, rutintalan Volán ellen.

Hetvenöt percig minden rendben ment a fővárosban…

Szokása szerint nem ijedt meg, nem rendezkedett be sündisznóállásba, hanem bátran támadott a Volán az mérkőzés kezdeti szakaszában, s ennek meg is lett az eredménye: a 10. percben Huszárik Zsolt indítását követen Beretka Péter kijátszotta védőét, majd bal oldali beadását követően az egyik gólfelelős, Baji Renátó a jobb alsó sarokba lőtte vezető gólunkat, 0-1. A 24. percben jött a válasz: szögletrúgás után csúsztatott fejessel kiegyenlített a hazai csapat. Az állás már nem is változott az első játékrészben. A második félidő két gyors góllal kezdődött, a 46. percben a Honvéd, majd a 47. percben a Volán csapata volt eredményes Beretka 14 méterről leadott lövése révén. Ekkor még úgy tűnt, bármelyik csapat megnyerheti a teljesen nyílt mérkőzést.
Az 55. percben egy kontratámadásból büntetőhöz jutott a Honvéd, melyet értékesítve ismét vezetést szerzett. 3-2 után nagy erővel támadott a Szeged, de a formás és veszélyes támadások végén kialakított helyzeteket sajnos nem értékesítették. Ahogy az lenni szokott, a hibákra rá is fizettek a kissé kinyíló Tisza-partiak. A 75., majd a 85. percben újabb gólt szereztek a vendéglátók, 5-2-re alakítva ezzel az állást. Bár a végeredmény nem ezt tükrözi, a fiatal szegedi gárda nem játszott alárendelt szerepet, nagyobb odafigyeléssel akár pontot is szerezhetett volna a csoport egyik legerősebb alakulata, a Honvéd otthonában. A Tisza Volán SC ezzel a vereséggel egy helyet rontott, azaz a nyolcadikról a kilencedik pozícióba csúszott vissza a tabellán.

Buchholcz Gábor: Bizonyítottuk, hogy bárki ellen helyt tudunk állni

A SZEGEDma.hu szokása szerint a vezetőedző véleményét kérte a látottakról. A Tisza Volán mestere érthetően kissé csalódottan, de készséggel állt rendelkezésre. “Vegyes érzelmek dúlnak bennem így a meccs utáni este, hiszen egyrészt játékban felülmúltuk a csoport talán legjobb együttesét, másrészt viszont fejben sajnos nem bírtuk el a tétet, nem kezeltük jól a lehetőséget. Ezúttal nem tudott nyolc-kilenc futballistám maximálisat nyújtani, néhányan a szokottnál jóval többet hibáztak. Ennek ellenére senkivel sem vagyok elégedetlen, hiszen mindenki küzdött, hajtott, le a kalappal a srácok előtt! A mérkőzés a második félidő közepén, vége felé ment el. Egyrészt 2-2 után egy buta – de jogos – tizenegyest hoztunk össze, másrészt a 75. perc után két elkerülhető gólt kaptunk. 4-2-nél sajnos megrogyott a csapat. Pedig 2-2-es, de még 3-2-es állásnál is ziccerek sorát dolgoztuk ki, összezavartuk a négy védőjüket, de vagy a kapusuk védett bravúrral, vagy közelről fölé bombáztunk. A Honvéd sajnos könyörtelenül büntette hibáikat, nem hiába szerepeltetett olyan rutinos labdarúgókat, mint Dobos és Ivancsics. A srácok most kissé letörtek, de nem a mutatott játék miatt, hiszen ma is bizonyítottuk, hogy bárkivel partiban tudunk lenni. A fiúk össze fogják szedni magukat, s ígérhetem a szurkolóknak, hogy szombaton a megszokott lendületes, akaratos játékot láthatják tőlünk a Kecskemét ellen – szeretnénk elkapni a listavezetőt!” – nyilatkozta Buchholcz Gábor.

A Volán helyzetét nehezíti, hogy a ráadás harmadik percében a játékvezető második sárga lappal kiállította a talán legjobb formában lévő csatárt, Baji Renátót, aki így a következő körben biztosan hiányozni fog. A kék-fekete 10-es pedig vasárnap is csuda dolgokat művelt a pályán, nem hiába jelölte őt a meccs legjobbjának a szakosztályvezető, Halkó Pál.

Kiütéses FK-siker Csongrádon

A megyei III. osztályban viszont hengerelt az FK 1899 Szeged, a másik kék-fekete szegedi gárda…

Adott volt egy hazai csapat, amely újoncként eddig háromszor annyi gólt kapott, mint amennyit szerzett, illetve a dobogón álló vendégek, akik lassan nem titkolt célként is megfogalmazzák, hogy a bajnokság végén is feljutó helyen szeretnének állni. Általában az ilyen elvárt győzelmek szoktak a legnehezebbek lenni, vélték az FK-szurkolók.
Ezúttal szerencsére hamar megtört a jég, hisz két-három kihagyott ajtó-ablak helyzet után Hulánszky már a az első játékrész közepén megszerezte a megnyugtató vezetést egy kiugrás után. További szegedi gólok követték találatát Murányi egyéni akciója és Joszt közeli perdítése révén. A meccs eldőlt. A hazaiak nem túl nagy meggyőződéssel próbáltak olykor odaérni a szegedi tizenhatos elé, de helyzetet nem láthatott a publikum tőlük. És ha már közönség: az Ultras Szeged ezúttal sem hagyta cserben csapatát, mintegy húszan szurkolták végig a találkozót, és egy szép gesztussal megemlékeztek a napokban elhunyt angyalföldi legendáról, Illovszky Rudolfról is (képünkön).
A második játékrész elején még két találattal erősítette meg a vezetést a kék-fekete gárda, újból Hulánszky és Joszt volt eredményes, beindítva ezzel Hüvös Gábor játékos-edző cserélési kedvét. Az összes szegedi tartalék lehetőséget kapott, köztük még a kispados kapus is. A közönség ollézott, a szegedi fiúk gáláztak, a játékvezető meg úgy látta jónak, hogy ajándékoz egy büntetőt a hazaiaknak. Ezt ők köszönték szépen, be is rúgták, kialakítva így a végeredményt.
Összességében meg kell állapítani,hogy ennél csak nehezebb mérkőzései lesznek az FK 1899 Szeged alakulatának, mindjárt a vasárnapi fordulóban a Pusztamérges ellen…

Az NB III Alföld csoport 8. körében:

Bp. Honvéd II. – Tisza Volán SC 5-2 (1-1). Bozsik-stadion, 50 néző, vezette: Eke.
Honvéd: Kunsági – Szabó, Madar, Hidi, Magoc – Dobos, Albarracin – Tárkányi, Ivancsics, Arsenijevics – Moriera. Edző: Borgulya István.
Tisza Volán: Czirják – Mészáros, Grünwald, Vida, Szabó A. – Szilágyi (Török Á.), Mórocz – Baji R., Huszárik (Herczeg), Beretka – Kazi. Edző. Buchholcz Gábor.
Gólszerzők: Arsenijevics 2, Dobos, Hidi, Ivancsics, illetve Baji, Beretka. Kiállítva: Baji a 93. percben.

Algyő – Érd 1-1
Kiskunfélegyháza – Hódmezővásárhely 1-4
Gyula – Izsák 2-1
Újbuda – Monor 6-2
Jászapáti – Dabas 1-2
Szolnoki Spartacus – Orosháza 2-0
Kecskeméti TE II. – Budafok 2-0

A bajnokság állása 8. fordulót követően: 1. Kecskeméti TE II. 21 pont, 2. Algyő 17 pont, 3. Budafok, 4. Bp. Honvéd II. 16-16 pont, … 9. Tisza Volán SC 10 pont. A szegedi együttes a következő körben október 4-én (szombaton) 15.30-kor a listavezető KTE II.-t fogadja.

A megyei I. osztály 8. fordulójában:

Csongrád – Nagymágocs 2-2
Mindszent – Röszke 1-2
Balástya – Újszentiván 1-1
SZVSE-Gyálarét – Kistelek 1-3
Mórahalom – Ásotthalom 3-1
Kiskundorozsma – Szentesi Kinizsi 4-1
Sándorfalva – Tápé 8-0
Tiszasziget – Kiszombor 3-2

Az élcsoport: 1. Sándorfalva 22 pont, 2. Mórahalom, 3. Kiskundorozsma 19-19 pont, 4. Kistelek 14 pont, 5. Ásotthalom 13 pont.

A megyei II. osztály 8. körének szegedi vonatkozású eredményei:

Székkutas – USC Tanárképző 4-2
Újszegedi TC – Szőreg 1-3
Korábbról elhalasztott mérkőzésen: USC Tanárképző – Zsombó 0-4

A megyei III. osztály 7. körének szegedi vonatkozású eredményei:

Csongrád TSE-Öregfiúk – FK 1899 Szeged 1-5 (0-3). FK: Brunczvik – Fodor, Hüvös, Nagy, BurzonBacsó – Murányi, Szokol, Hulánszky, Joszt – Túróczi. Gólszerzők: Hulánszky 2, Joszt 2, Murányi.
Cserék: Kaiser, Vozár, Meszes, Keresztúri, Becsei, Majoros, Csillag.
Pusztamérges – IKV-Alsóváros 0-3 (0-2)

Előző sztori

Sporthétvége: pólós bukta előnyből és Szedeák-baki

Következő sztori

Keresztényként, hittel úton-útfélen