Kézzel, lábbal az újszülöttekért

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Barátságos meccs a Kisstadionban

Fotó: Gémes Sándor

Mint ahogy arról már a SZEGEDma.hu többször is beszámolt, az Együtt a Szegedi Labdarúgásért (EaSZL) szurkolói mozgalom gyűjtést szervez a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány részére. A gyűjtés hivatalosan a kézilabda- és a futballszurkolók barátságos mérkőzésén kezdődik szeptember 5-én pénteken, 16 órakor az újszegedi Kisstadionban, és a szegedi labdarúgás 2009. május 22-i 110 éves születésnapjára szervezett országos hírű gálameccsig tart.

Nógrádi Tibor (képünkön), a szurkolói mozgalom vezetője arról tájékoztatta portálunkat, hogy a szurkolók több rendezvénnyel is emlékeznek az év során a 110 éves szegedi labdarúgásra. A tervek szerint a csúcspontot egy országos hírű gálameccs jelenti majd. Ennek teljes bevételét az anyagi gondokkal küzdő Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítványnak ajánlják fel, de több gyűjtést is szerveznek majd az alapítvány részére, illetve az egyesületté alakulás után a tagdíjak bizonyos százalékát is nekik adják át.

Ujhelyi és Hüvös is a pályán

Nógrádi a SZEGEDma.hu-nak azt is elmondta, hogy az utóbbi hónapokban a mesterségesen gerjesztett labdarúgó- és kézilabda-szurkolói ellentétet egy barátságos meccsen igyekeznek feloldani a pénteki rendezvényen. Céljuk a csapatok békés egymás mellett élése, melyhez politikai összefogást is sürgetnek. Ezért az eseményre meghívták Ujhelyi Istvánt (MSZP), egykori államtitkárt és Hüvös Lászlót, a Fidesz helyi frakcióvezetőjét. A Kisstadionban pénteken kihelyezik azt az urnát, melyet később több eseményre is eljuttatnak majd, és ahová az újszülött életmentésért aggódók adományait várják. A rendezvénysorozat fő médiatámogatója és a gyűjtési akció résztvevője a SZEGEDma.hu; portálunkon folyamatosan tájékoztatjuk olvasóinkat a részletekről.

Default thumbnail
Előző sztori

Jó étvágyat!

Következő sztori

Kultúrák és évezredek találkozási pontja: a Biblia

Legutóbbi hasonló cikkek