Kedd: okítás, táncház és buli ingyen is

Cikkünk frissítése óta eltelt 15 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A kedd már csak ilyen: van, ahol fizetni kell, van, ahol nem, minden programfajtából egy kevés, de már szerdára is van ötletünk...

A gyógypedagógus-képzés szegedi múltja és jelene lesz a téma kedden öt órától a Közéleti Kávéház szervezésében a Millenniumi Kávéházban (Dugonics tér 12.). Mi történt az elmúlt öt esztendő alatt? Hogyan tovább, mik az új szakmai kihívások? Ezekre a kérésekre keresik a választ a meghívott vendégekkel: Bánszky Béla professzorral, az SZTE JGYPK Gyógypedagógusképző Intézet igazgatójával, Varga Imre címzetes igazgatóval, docenssel, intézetvezető-helyettessel. Moderátor: Rummel József.

Délután hat órától a Reök-palotában (Szeged, Tisza Lajos krt. 56.) Nátyi Róbert előadása hallgatható meg a KOGART-kiállításról (Az előadás csak a KOGART-kiállításra szóló tárlatjeggyel látogatható!)

Este nyolc órától ingyenesen juthatunk be a Rozsdamaró-táncházára a JATE Klubba, ahol Varga Sándor tanít táncot.

A tanévkezdő bulik sorában ma este tíz órától a jugyusok vannak soron a SZOTE Klubban, ahol “Elment az én rózsám” fedőnevű partijuk hangulatát Patkós Attila határozza meg.

A Kárász utcán sétálóknak ajánljuk figyelmébe a Képcsarnok “Gulácsy Galériájában” (Szeged, Kárász u. 17.) a közelmúltban megnyitott jubileumi kiállítást, ahol a hatvan éves Pataj Miklós festőművész életművéből tekinthetünk meg egy metszetet.

Az újszegedi Szent Erzsébet plébánián folytatódnak a tegnap kezdődött Mária-napok, ma a hat órai szentmisét követő egyházzenei áhítaton az újszegedi Szent Cecília Kórus és a közösség zenészei működnek közre.
A ma kezdődött Szegedi Őszi Zsidó Kulturális Fesztiválon ma Duo Skylla lép fel este hét órától. (A részletes program itt található!)

Persze, aki nem talál magának vonzó programot, még mindig elmehet moziba. Hogy melyikbe és mire? Nos, erre is van javaslatunk.

Szerdára két művészeti eseményt jelzünk előre: a VII. Nemzetközi Super 8mm Fesztivált és a Reök szeptember 10-én és 11-én megrendezendő drámaíró versenyét. A színpadi műveket csütörtökön délután hat órától a közönség is megtekintheti. (A program ingyenesen látogatható, a részvételhez a korlátozott befogadóképesség miatt előzetes regisztráció szükséges a Reök jegyirodáján.)

Előző sztori

Blogszemle: Megkezdődött az egyetem…

Következő sztori

Idehaza nem kellett, így Ausztriáért úszik Máté Hunor