Jobb oldalra kacsingat a Munkáspárt?

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szegeden járt Thürmer Gyula

Fotók: Gémes Sándor

Kedden délelőtt Szegedre látogatott a Munkáspárt elnöke, Thürmer Gyula (képünkön), aki először Magyar Annával, a Csongrád Megyei Közgyűlés fideszes elnökével tárgyalt, majd felkereste Nógrádi Zoltánt, a legnagyobb jobboldali párt országgyűlési képviselőjét, Mórahalom polgármesterét. Látogatásának okairól a szegedi múzeum előtt beszélt.

A magyarországi kommunista párt vezetője a sajtó képviselőinek bevezető szövegében elmondta, hogy országjárása része annak a politikai kapcsolatépítésnek, minek okán már márciusban is meglátogatta a Tisza parti várost, igaz, akkor csak a polgármesterrel, Botka Lászlóval tárgyalt.

Fogadás jobbról…

Most szinte 180 fokot fordult a politikus, hiszen ma csak két rangos ellenzéki képviselőt keresett fel. Amint azt Thürmer kifejtette, ő s pártja is egyetért a megyei közgyűlés azon törekvéseivel, melyek a vidéki és a kisember életminőségeit szolgálják. Ilyen például a falvak helyzetének rendezése, a vasúti szárnyvonalak és az iskolák megmentése. Az elnök elismeréssel beszélt a megye múzeumfenntartó munkájáról és a játszótérteremtő kezdeményezéséről.

Elég volt Gyurcsányból!

A Munkáspárt feje a továbbiakban élesen bírálta a miniszterelnök nemrégiben napvilágot látott csomagját, aminek szerinte csakis egy olyan államfő állhat az élére, aki széles körű támogatottságot élvez a társadalomban és a parlamentben egyaránt. Gyurcsány Ferencről azonban ez finoman szólva sem mondható el. Thürmer kitért arra is, hogy e látogatás nem titkolt szándékkal a közelgő – 2009-ben az európai parlamenti, 2010-ben pedig a magyarországi – választásokra épít lehetséges politikai kapcsolatokat. Ez nem feltétlen jelent választási szövetséget. Ők azokat a baloldali szavazókat szeretnék megszólítani, akiknek elegük van Gyurcsányból.

Előző sztori

Gahwagi Nebil rosszul lett az edzésen

Következő sztori

Kettős rangadó az összefogásért és az újszülöttekért