Közélet

Jobb oldalra kacsingat a Munkáspárt?

Jobb oldalra kacsingat a Munkáspárt?

2008. szeptember 2., kedd
Jobb oldalra kacsingat a Munkáspárt?

Szegeden járt Thürmer Gyula

Fotók: Gémes Sándor

Kedden délelőtt Szegedre látogatott a Munkáspárt elnöke, Thürmer Gyula (képünkön), aki először Magyar Annával, a Csongrád Megyei Közgyűlés fideszes elnökével tárgyalt, majd felkereste Nógrádi Zoltánt, a legnagyobb jobboldali párt országgyűlési képviselőjét, Mórahalom polgármesterét. Látogatásának okairól a szegedi múzeum előtt beszélt.

A magyarországi kommunista párt vezetője a sajtó képviselőinek bevezető szövegében elmondta, hogy országjárása része annak a politikai kapcsolatépítésnek, minek okán már márciusban is meglátogatta a Tisza parti várost, igaz, akkor csak a polgármesterrel,

Botka Lászlóval

tárgyalt.

Fogadás jobbról...

Most szinte 180 fokot fordult a politikus, hiszen ma csak két rangos ellenzéki képviselőt keresett fel. Amint azt

Thürmer

kifejtette, ő s pártja is egyetért a megyei közgyűlés azon törekvéseivel, melyek a vidéki és a kisember életminőségeit szolgálják. Ilyen például a falvak helyzetének rendezése, a vasúti szárnyvonalak és az iskolák megmentése. Az elnök elismeréssel beszélt a megye múzeumfenntartó munkájáról és a játszótérteremtő kezdeményezéséről.

Elég volt Gyurcsányból!

A Munkáspárt feje a továbbiakban élesen bírálta a miniszterelnök nemrégiben napvilágot látott csomagját, aminek szerinte csakis egy olyan államfő állhat az élére, aki széles körű támogatottságot élvez a társadalomban és a parlamentben egyaránt. Gyurcsány Ferencről azonban ez finoman szólva sem mondható el. Thürmer kitért arra is, hogy e látogatás nem titkolt szándékkal a közelgő - 2009-ben az európai parlamenti, 2010-ben pedig a magyarországi - választásokra épít lehetséges politikai kapcsolatokat. Ez nem feltétlen jelent választási szövetséget. Ők azokat a baloldali szavazókat szeretnék megszólítani, akiknek elegük van Gyurcsányból.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.