Utazás

Hírek és érdekességek az utazás világából

Hírek és érdekességek az utazás világából

2008. szeptember 16., kedd
Hírek és érdekességek az utazás világából

Utazás rovatunkban folyamatosan a legfrissebb információkat kapják meg a SZEGEDma.hu olvasói utazásról, üdülési lehetőségekről, kedvezményekről, akciókról együttműködő partnerünk, a C&T Hungary jóvoltából.

Szezon után Főszezon

Az idei évben szeptember 19-21. között újra megrendezik a Főszezon Belföldi Turisztikai Kiállítást a Westend Millennium Tetőkertjén. Az ingyenesen látogatható rendezvényen 54 házban mintegy 200 kiállító lesz jelen, továbbá bemutatkozik hét turisztikai régió 30 társkiállítóval.

Téli menetrend a Malévnál

Október 26-án lép életbe a Malév téli menetrendje, melyet a foglalási rendszerekben már publikált a légitársaság. Valamennyi a téli időszakban megszokott célállomás továbbra is elérhető lesz a Malév repülőgépeivel (kivéve Bangkok). A korábbi döntéseknek megfelelően a légitársaság a jövőben Európára fókuszál. Például Stockholmba a légitársaság a tavaly télihez képest heti plusz két járatot üzemeltet, így összesen kilencet. Göteborgi menetrendjét is rugalmasabbá alakította át a légitársaság, heti hatszor közlekedő járataiból három reggel, míg három este közlekedik.

MUST kell pihenni! - összefogtak a szolgáltatók Sopron turizmusáért

Ajándék éjszakával és a legfinomabb boraival várja ősszel Sopron a városba látogatókat. A város legismertebb szállodái, legelismertebb borászai, az önkormányzat és a Magyar Turizmus Zrt. Nyugat-dunántúli Regionális Marketingigazgatósága közös, szeptembertől november végéig tartó kampányt indított. A résztvevő szállodák két éjszaka eltöltése után a harmadikat ajándékként adják, a vacsora mellé pedig a város legjobb borait kínálják.

Folytatódik a „Vár a Dunakanyar" akció

Szeptember 1. és november 30. között ismét meghirdeti a Magyar Turizmus Zrt. a Dunakanyar szálláshely-szolgáltatóinak közreműködésében a „Vár a Dunakanyar" akciót. A kampány keretében a vendégek két éjszaka áráért hármat tölthetnek el a csatlakozott szálláshelyeken, továbbá több nevezetességet is kedvezményesen kereshetnek fel a Dunakanyarban.

Biztosítás Macedóniában

A macedón határon ellenőrzik az utasok betegség-, baleset-, és poggyászbiztosítását! Aki nem rendelkezik biztosítással, azoknak kötelezően, kb. 4 €/fő/nap díj ellenében megkötik! A biztosításnak az országon történő átutazás időszakára kell érvényesnek lenni. Akinek hitelkártyához tartozó biztosítása van, kérjen a banktól írásos nyilatkozatot!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.