Hétvégi programajánló

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hétvégi programajánlónkban furcsa módon nem tudunk vasárnapi programot ismertetni, de szombaton mindenki megtalálhatja a kedvére valót: legyen szó sportról vagy művelődésről.

Tíz órakor kezdődik a Pick utcai futófesztivál a Dóm téren, ahol ebben az évben is sokan gyülekeznek.

Háromnegyed tizenkettőkor kezdődik a Kiskundorozsmai ESK-Zsombó SE előkészítő labdarúgó-mérkőzés a dorozsmai pályán.

Kilenc órakor kezdődött a Városi Korcsoportos Ügyességi és Váltófutó Csapatbajnokság a városi stadionban (Szeged, Felső Tisza-part 1-3.).  Ugyanitt tizenegy órától kezdődik a Tisza Volán SC-Cegléd (U17) labdarúgó-mérkőzés, melyet egy órától a Tisza Volán SC-Cegléd U19 labdarúgó-mérkőzés követ.

Szegeden a Belvárosi mozi és a Cinema City Szeged is részt vesz a “Moziünnep 2008” programsorozatban. A Belvárosi mozi Balázs Béla és Csőke József Termében szombaton és vasárnap délelőtt tíz órától éjfélig folyamatosan vetítenek, az egyes filmek csupán négyszázötven forintért látogathatóak.

Tegnap nyílt meg két kiállítás is a Reök-palotában: Vojnich Erzsébet és Szűcs Miklós kiállítását, valamint Haász Ágnes és Sándor Edit elektrografikai alkotásait tekinthetjük meg “Rene-sansz” címmel.

Délután három órától kezdődik a “Mesék Mátyás királyról” elnevezésű program gyerekeknek a Somogyi-könyvtár gyermekkönyvtárában (Szeged, Dóm tér 1-4.). A Népmese Napja alkalmából Mátyás-meséket hallgathatnak az óvodások és kisiskolások, a korabeli hangulat felidézésében az utcán és a könyvtárban a Pavane Együttes működik közre.

Délután öt órától Pick Szeged-Győr NB I-es kézilabda-mérkőzés kezdődik a városi sportcsarnokban (Szeged, Temesvári krt. 33.). A további sportos ajánlónkat Sporthétvége összeállításunkban olvashatják.

Este hét órától az Alsóvárosi Kultúrházban (Szeged, Rákóczi utca 1.) a Szegedi Egyetemi Színház “Könyvtáros kisasszaonyok” című produkcióját tekinthetik meg az irodalomkedvelők. Az összeállítás Baka István, Darvasi László, Juhász Gyula, Katona Judit, Kocsis Gábor, Nagy László, Örkény István, Petőfi Sándor, Simai Mihály, Szív Ernő, Tandori Dezső, Weöres Sándor segítségével igazi csemege az irodalom kedvelőinek, Chopin zenei világával fűszerezve. A stúdiótér különösen alkalmas arra, hogy közel hozza a nézőkhöz a költészet, a líra intimitását, éppen ezért körülbelül egy osztály fér el a nézőtéren… Ajánljuk felső tagozatos általános iskolásoknak, középiskolásoknak — rendhagyó irodalomóra keretében is.

Default thumbnail
Előző sztori

Magyar Anna: Nem asszisztálok politikai lejáratókampányhoz!

Default thumbnail
Következő sztori

Méhek vagy démonok?

Legutóbbi hasonló cikkek