Hétvége: mézünnep, koncertek és foci

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Méz- és szupernyolcas fesztiválok várják az érdeklődőket a hétvégén Szegeden. Ma focimeccsekből is több lesz, de akinek kedve támad, akár Hódmezővásárhelyre is elugorhat gospelt hallgatni. Holnap a Golda Meir zenekar játszik az új zsinagógában.

Szombaton és vasárnap ismét megrendezik a Mars téri “U” pavilonban a IV. Szegedi Mézünnepet. Különböző ízesítésű mézekkel és előállításukkal ismerkedhetnek meg a vendégek. A gyermekek játszóházban tölthetik el az időt, ahol a kóstolás mellett mézpólót készíthetnek.

Szombaton és vasárnap folytatódik a VII. Nemzetközi Super 8 mm Fesztivál. A vasárnapig tartó rendezvényhez számos érdekes performance, koncert, buli kapcsolódik, ezek többnyire ingyenesen látogathatóak. A II. VIDEOTON Tévéjáték-bajnokság selejtezői pénteken kezdődtek, míg a döntőkre – nagy kivetítőkkel élőben közvetítve – vasárnap kerül sor a Grand Caféban. Érdekes helyszínen, a Szent István téri víztoronyban érdekes koncertre nézhetünk be ingyenesen szombaton este kilenc órától: az S8 Inprov Csoport mozgóképekere reagálva játszik “totális”  zenét.

Szombaton délelőtt tíz órától rendezik a Vivicittát, azaz a városvédő futást Szegeden. Már nyolcadik alkalommal állhatnak rajthoz a futás szegedi szerelmesei a T-Home Vivicittá városvédő futáson. A három és fél kilométeres futás tíz órakor órakor rajtol majd a Dóm térről. A futás egyben a Szegedi Tudományegyetem egyéni bajnoksága is. Az 1–3. helyezett férfi- és női futót díjazzák, míg az összes induló részt vesz az eredményhirdetés utáni sorsoláson, melyen a támogatók ajándékait sorsoljuk ki.

Délelőtt kilenc órától kezdődik a Tisza Volán SC-Algyő SK előkészítő labdarúgó-mérkőzés a Kisstadionban (Szeged, Derkovits fasor 1-3.). Tíz órától a Kiskundorozsmai ESK-Röszke SK serdülő labdarúgó-mérkőzés kezdődik a szeged-kiskundorozsmai labdarúgópályán, míg ugyanitt háromnegyed tizenkettőkor Kiskundorozsma-Forráskút SE előkészítő-mérkőzés.

Ami a felnőtteket illeti, szombaton 16.30-kor a megye II-ben Újszegedi TC-USC Tanárképző rangadó lesz a Kertész utcai pályán, holnap 16.30-kor Kiskundorozsma-Ásotthalom meccs a megye I-ben Dorozsmán (előtte 14.30 az ifik játszanak).

Szombaton délután fél ötkor a Kisstadionban (Szeged, Derkovits fasor 1-3.) Gulyás Csárda-Ambrózfalva labdarúgó-mérkőzés kezdődik a “Legenda Kupa” keretein belül.

Szombaton délelőtt tizenegytől kezdődik az “Asztalitenisz Extra Liga” újabb meccse a Móricz tornateremében (Szeged, Déryné u. 7.).

Egész hétvégén zajlik a nemzetközi vízilabdatorna az újszegedi sportuszodában, kiváló meccsekre van kilátás.

Mivel a hétvégére a sporteseményeken kívül nem igen maradt program Szegeden, egy hódmezővásárhelyit ajánlunk a gospel kedvelőinek. Az “Éjféli Kiáltás Gospel Kórus” szombaton délután hat órától a Heted Napot Ünneplő Adventista Egyház hódmezővásárhelyi meghívására lép fel a PMK-ban.

Vasárnap este hét órától kezdődik a “Golda Meir zenekar” hangversenye  az új zsinagógában, a Szegedi Őszi Zsidó Kulturális Fesztiválon.

Előző sztori

Labdarúgás: Élni kell az első helyzetekkel

Következő sztori

Miskolcra és Szegedre érkezett az Európa Túra