Szórakozás

Ezrek főzték és kóstolták a halételeket - galéria!

Ezrek főzték és kóstolták a halételeket - galéria!

2008. szeptember 7., vasárnap
Ezrek főzték és kóstolták a halételeket - galéria!

Fotók: Gémes Sándor

Az országos melegrekordot hozó rekkenő hőség ellenére ezrek és ezrek látogattak ki már az első napon, azaz szombaton is a Nemzetközi Tiszai Halfesztivál 2008, avagy közismertebb nevén a szegedi halászléfesztivál programjaira. Az újszegedi Partfürdőn családok, intézmények, cégek, pártok főzték a hallét, sütötték a halat, míg a rakparton a népszerű szegedi halászcsárdák és egyéb árusok kínálták finomságaikat. A SZEGEDma.hu is kint járt.

A Partfürdőn hatalmas tömeg várta szombaton délben az ebédet. Aki tudott, a Tiszához, a fák árnyékába menekült, de a legtöbben tehetetlennek bizonyultak a nap sugarainak támadása ellen. A bográcsok százaiban rotyogó szegedikum fenséges illata azonban gyógyírt jelentett a sebekre, s hamarosan már kóstolni is lehetett. Családok, intézmények, cégek kínálgatták a szegedieket, s ezúttal abszolút barátian igyekeztek kifőzni valamit a Fidesz, a Fidelitas, a Jobbik és az MSZP főszakácsai is. Megjegyezzük, a szocialisták lufikat és szintetizátorost is bevetettek (előbbinek nagyobb volt a sikere, utóbbi enyhe ATV-fílinget árasztott), ám ennek ellenére elég kevesen választották a piros halászlét "polgármester módra". Átgyalogolva a Belvárosi hídon arra lehettünk figyelmesek, hogy kígyózó sorok várnak az összes népszerű szegedi halászcsárda sátránál. Így volt ez az Algyői Halászcsárdánál is, ahol a SZEGEDma.hu molinója alatt ebédelhettek a szerencsés sorra kerülők.

A hét embere,

Barta László

és csapata kitett magáért: igazán fenséges hallével kápráztatták el az éhes vendégeket. Persze azt is mondhatjuk, hozták a kötelezőt, az ízvilágot a megszokott harmónia jellemezte.

Aki szombaton otthon maradt, még nem maradt le semmiről, de azt nem ígérhetjük neki, hogy megúszta a hőséget: az előrejelzések szerint akár vasárnap is 37 fokos melegben folytatódnak a halászléfesztivál eseményei. A programokról

ITT

tájékozódhatnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.