Gazdaság

Bontani kezdtek egy épületet negyvenen Szegeden

Bontani kezdtek egy épületet negyvenen Szegeden

2008. szeptember 25., csütörtök
Bontani kezdtek egy épületet negyvenen Szegeden

Egy cég épületének bontásába kezdett a Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetségének (VÉSZ) negyven tagja csütörtökön Szegeden, mert álláspontjuk szerint a társaság összesen 22 millió forinttal adósa maradt egy Baranya megyei alvállalkozójának.

Egy kapuszárny kiemelése után azonban az akciót egy hétre felfüggesztették, mert az ingatlant felszólításuk ellenére nem ürítette ki a tulajdonos.

Szűcs László,

Baranya megyei vállalkozó elmondta: négy turisztikai építmény építőmesteri munkáit végezte el az év elején a Dráva-projekt keretében, ezért 44 millió forintot kellett volna kapnia, de a fővállalkozó csak 22 milliót utalt át. Többször felszólította a cég tulajdonosát a tartozás rendezésére, aki erre nem volt hajlandó. Ezért bírósághoz fordult, ám az eljárás évekig tarthat, vállalkozását pedig a teljes ellehetetlenülés fenyegeti - tette hozzá.

Éliás Ádám

, a VÉSZ elnöke a szegedi ingatlan előtt közölte, telefonon és levélben is megkereste a fővállalkozó cég tulajdonosát és felszólította, vegye fel a kapcsolatot Szűcs Lászlóval és egyezzenek meg a munka kifizetéséről. Azt is tudatta, hogy amennyiben ez nem történik meg, a követelést kiterjesztik a fővállalkozó valamennyi céges és magán ingatlanára, elkezdik azok bontását, s addig folytatják, amíg Szűcs László nem jut munkája ellenértékéhez. A szervezet elnöke szerint lépésükhöz a jogi alapot az adja, hogy a szegedi cég vezetője a munka ellenértékét a jogos tulajdonostól elvonja, és saját üzleti vagy magán céljaira fordítja, annak ellenére, hogy azt a beruházás megrendelőjétől megkapta. Éliás Ádám úgy fogalmazott: a hazai építőiparban általános jelenséggé vált az, ami Szűcs Lászlóval történt, azoknak azonban, akik családok százait tönkre téve jutnak vagyonhoz, előbb-utóbb el kell számolniuk; még akkor is, ha a jelenlegi jogszabályok és különösen a joggyakorlat nem biztosít gyors megoldást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.