Közélet

A Fidesz szerint nincs koncepció a városházán

A Fidesz szerint nincs koncepció a városházán

2008. szeptember 23., kedd
A Fidesz szerint nincs koncepció a városházán

Fotó: Gémes Sándor

A szegedi közgyűlés pénteki ülésével kapcsolatban tartott kedden délelőtt sajtótájékozatót a Fidesz frakcióvezetője. Hüvös László az egészségügyi integráció egyes elemeit bírálta, illetőleg a szegedi parlagfűprogram visszásságaira hívta fel a figyelmet.

Hüvös László

frakcióvezető

(képünkön)

a pénteki közgyűlés két, a lakosokat leginkább érdeklő és érintő témájáról mondta el a Fidesz álláspontját. Az ellenzéki politikus az egészségügyi integráció első tizenegy hónapjáról szólva úgy fogalmazott, a mindenki számára nyilvánvaló folyamatokban és nehézségekben a Fidesz által már egy évvel ezelőtt megfogalmazott félelmek beigazolódása érhető tetten. Nincs kiforrott integrációs program, véletlenszerűen halad az egyes osztályok áthelyezgetése, az önkormányzati és az egyetemi intézmények összevonása. Az egy kézben koncentrálás fő érve az volt, hogy túlzottan sok telephelyen történik Szegeden az egészségügyi ellátás, továbbra sem történt azonban semmiféle előrelépés az ingatlanátstrukturálás terén - ráadásul mára mintha maga az érv is eltűnni látszana... Korábban a Vasas Szent Péter utcai rendelő, a Kátay utcai nővérszálló és az I. kórház eladását jelentette be a városvezetés, mostanra kiderült: a rendelőre szükség van a járóbetegellátásban, a nővérszállót sem lehet értékesíteni, az I. kórházra kiírt pályázat feltételein pedig módosítani kívánnak. Mint fogalmazott, a Fidesz pénteken is tiltakozni fog az évszázadok óta a betegellátást szolgáló ingatlan bármilyen formában történő eladása, áron aluli elkótyavetyélése ellen. Mindezt azért is teszik, mert véleményük szerint az idősellátásban hamarosan szükség lesz az értékes épületre, melynek adottságait a tulajdonos önkormányzat remekül ki tudná használni erre a célra - ha akarná... A parlagfűprogram kapcsán elvonásra ítélt pénzekről és katasztrofális eredményekről beszélt a frakcióvezető. Hüvös László egy MSZP-s önálló képviselői indítványból idézett, mely szerint az önkormányzat által az akcióra elkülönített 10 millió forintból 3,5 millió még szabadon felhasználható, átcsoportosítható. A fideszes politikus ezt érthetetlennek nevezte annak tükrében, hogy egyes belterületi telkeken nyakig ér a gaz, s a nyári hónapokban a megengedett érték tíz-tizenháromszorosa volt Szegeden a parlagfű-koncentráció. Ez szinte elviselhetetlen szenvedést jelentett a lakosság 20 százalékát kitevő allergiás betegek számára. A Fidesz-frakció tehát pénteken választ vár arra a kérdésre, ha az önkormányzati források rendelkezésére álltak, a város vezetése miért nem igyekezett enyhíteni az allergiások kínjait.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.