Novemberi Szerencsenapok Extra

A Nagycsaládosok Országos Egyesületének találkozója

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete ebben az évben az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban rendezi országos őszi találkozóját. Idén ötezer embert várnak ide. Az eseményt Szabó Endre és Magyar Anna nyitja meg.

Ifkó M. Judit, a szervezet szóvivője elmondta, hogy eddig már 900 család jelezte részvételi szándékát, azaz több mint 5000 fő részvételére számítanak. Korábban már rendeztek hasonló összejövetelt az emlékparkban, ez volt az eddigi legsikeresebb találkozó. Sok olyan család is érkezik, mely az egyesület nélkül el sem jutna az ország ezen részére.

Egész napos programokkal, lovas- és íjászbemutatókkal fogadják az érdeklődőket. A nagycsaládosok 3500 forintos napijeggyel tekinthetik meg a Feszty-körképet.

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) 1987-ben alakult. Az alapszabályban rögzített célok azóta is érvényesek: az élet és az anyaság tiszteletére nevelés, a házasságért és a jövő generációért érzett felelősség erősítése, a nagycsaládok sajátos érdekeinek képviselete és szolgálata, a nagycsaládok egymást ismerő és segítő közösségekké szervezése. A NOE tagjai azok lehetnek, akik háztartásukban legalább három gyermeket nevelnek vagy neveltek fel, az egyesület céljaival és feladataival egyetértenek, és lehetőségeik szerint részt vesznek azok megvalósításában. A sokszínű tagságot összetartó közös érték a család.

Az egyesületnek jelenleg mintegy 15 000 család a tagja, melyek közvetlenül vagy tagegyesületen keresztül tartoznak a NOE-hoz. 300 településen működnek, 1500 főnyi aktív önkéntes részvételével.

Az őszi találkozót 2008. szeptember 6-án, szombaton délelőtt 10.00 órakor nyitja meg az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban Szabó Endre, a NOE elnöke, illetve Magyar Anna, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke, az esemény védnöke. Délután 14.00 órakor az egyesület aktivistái kerekasztal-beszélgetést tartanak a nagycsaládok jelenlegi helyzetéről – tájékoztatta a SZEGEDma.hu-t Varga Márta, a Csongrád Megyei Önkormányzat szóvivője.

„Szükség van azokra a civil szervezetekre, amelyek a családi értékeket, a házasságot, az anyaságot karolják fel; így szívesen vállaltam a védnöki szerepet. Miképpen a megyék az ország végvárai, úgy a családok a felnövő nemzedék végvárai, ők adnak támaszt a jövőnknek” – jelentette ki a rendezvény kapcsán Magyar Anna.

Default thumbnail
Előző sztori

Új központot épít a Goodwill Pharma Szegeden

Default thumbnail
Következő sztori

Szombat: sport és a bőség zavara

Legutóbbi hasonló cikkek