Szerda: Szent István-napi programok

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A “hivatalos” ünnepségek alternatívájaként horgászverseny kezdődik szerda reggel hatkor a Sárgán (az egykori szabad strandon) a betonhajó szomszédságában, majd bográcsos halászléfőző verseny veszi kezdetét ugyanott délelőtt kilenc órától, mely rendezvény innentől családias jelleget ölt: homokvárépítés, kézműves foglalkozás, strandfoci és röplabda várja az érkezőket, és persze jó társaság. A III. Tisza-parti Szent István Népünnepély szervezőinek mottója: “Ahol a folyók összetartanak, mi is tartsunk össze!”

Napközben érdemes kilátogatni az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkba, ahol színes, látványos programok, vásár várják az érdeklődőket. Mi a lovasprogramokat ajánljuk olvasóink figyelmébe, illetve a Feszty-körkép ingyenes megtekintésének lehetőségét.

Szegeden délelőtt fél tizenkettőkor a városháza előtt a hivatalos programokkal indul az ünnepség. A zászlófelvonás után délben Szent István és Gizella szobránál folytatódik a megemlékezés. A rakparton délután háromtól színpadi műsorok szórakoztatják a közönséget. Este nyolc órától a Magyar Állami Népi Együttes „Pannon freskó” című nagyszabású, két felvonásos produkcióját láthatják az kilátogatók.

A műsor szünetében, öt perccel a tűzijáték kezdetét megelőzően lézershow, kilenc órakor pedig a látványos tűzijáték kezdődik, mely során többek között lampionos és vízre ugró bombák, valamint tűzmozsár színesítik a látványt. A tűzijáték után folytatódik a Magyar Állami Népi Együttes műsora, majd pedig éjfélig tartó utcabál zárja a két napos ünnepi rendezvényt.
(A tűzijáték miatt a Belvárosi hídon este nyolc és tíz óra között csak gyalogosan lehet áthaladni. A fenti időpontban a 5-ös trolibusz a Vár utcáig jár, az autóbuszok pedig a Bertalan hídon át közlekednek. A tűzijáték után az SZKT és a Tisza Volán mentesítő járatokat indít a Széchenyi térről. A járatok egyébként egész nap vasárnapi menetrend szerint közlekednek. A rakpart csütörtök délelőtt tíz óráig lesz elzárva a forgalom elől!)

A Dóm téren este kilenc órától kezdődik az “István, a király” A Társulat előadásában.
( Az előadás kezdete bevárja a tűzijáték végét!)

Szerdára igazi és kellemes strandidőt jósolnak a meterológusok, így – a fürdőzés beiktatása mellett – akinek pénztárcája engedi, meglátogathatja VI. Nemzetközi Grillfesztivál zárónapját az újszegedi Erzsébet-ligetben, ahol éjfélig a Martonosi Révész Együttes gondoskodik a jó hangulatról.

Azok számára, akiknek ennyi sem elég a jóból, és ráadásul már megváltották belépőiket a SZIN-re, egy “ráhangolódási kísérletet” ajánlunk a Partfürdő területén. Augusztus 20-án Magyarországon először New York kedvenc DVJ-je, DieselJoe exkluzív Ibiza-videoszettje egy ötven négyzetméteres óriáskivetítő előtt! Ehhez csupán egy megváltott vagy a helyszínen megvásárolt SZIN-belépő szükséges, és este nyolckor kezdődik a buli a leengedett nagymedencében. Honolulu, New York, Toronto után Magyarországra, Szegedre érkezik DVJ Dieseljoe!

És persze ne feledkezzünk meg a Klauzál téri olimpiai fesztiválról és az óriáskivetítőről, mert lesz miért és kiért szurkolnunk!

Előző sztori

Moziajánló: Párizs és Dylan, a szeretnivalók

Következő sztori

Peking 2008: kajak-kenuban továbbra is remek!