Szegedixie az Újszegedi Színpadon

Cikkünk frissítése óta eltelt 15 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Dixieland muzsikától lesz hangos szombaton este az újszegedi liget, a Szegedi Szabadtéri Játékok kisebbik színpadán a Storyville Jazz Band mellett a Molnár Dixieland Band, a Hot Jazz Band és a Lucky Boys lép föl, az est vendége az amerikai gospel stílus egyik legnagyobbja, Ron Ringwood lesz.

“Szombaton fergeteges hangulatra számíthatnak a nézők, a tavalyi gála végén állva táncolt a közönség, ezt szeretnénk idén is megismételni” – hangsúlyozta Háló Pál, a házigazda Storyville Jazz Band vezetője az MTI-nek szerdán.
A koncertek sorát a Lucky Boys kezdi. Az együttes vidám dzsesszt játszik, repertoárjuk gerincét az 1950-es évek Las Vegas-i sztárja, Louis Prima dalai alkotják. A második fellépő a műfaj egyik hazai legjobbja, a Hot Jazz Band, ők régi magyar slágerek dixielandre hangszerelt feldolgozásait adják elő – mondta a zenész.
Hozzátette, hogy a jövőre fennállásának negyvenötödik évfordulóját ünneplő Molnár Dixieland Band a szokásos lendületes muzsikát játssza majd. A szegedi zenészekkel együtt lép föl énekesként Berki Tamás, akivel a korábbi esztendőkben inkább csak műsorvezetőként találkozhatott a Tisza-parti közönség.
A gála záró koncertjét a házigazda Storyville Jazz Band adja, vendégükként lép színpadra az est sztárvendége, az amerikai származású Ron Ringwood. A több évtizedes előadói pályafutást maga mögött tudó énekes kedvenc műfaja a gospel. A csodálatos hanggal megáldott showman Magyarországon is többször föllépet már, de eddig csak saját zenekarával – idézte föl a szervező.

Előző sztori

Blogszemle: Egy kis romantika

Következő sztori

A körülményekhez képest jól vannak a csempésztől elkobzott szalakóták