Egyetem

Pótfelvételi: még egy hét az élet…

Pótfelvételi: még egy hét az élet…

2008. augusztus 6., szerda
Pótfelvételi: még egy hét az élet…

Még hét napig adhatnak be pótfelvételi jelentkezést azok a diákok, akik első körben egyetlen felsőoktatási intézménybe sem nyertek felvételt. A Szegedi Tudományegyetemre is augusztus 13-ig lehet jelentkezni a kiválasztott képzést indító karokról beszerezhető lapokon. Részletes információk az SZTE honlapján olvashatók.

A pótfelvételire csak azok jelentkezhetnek, akiket nem vettek fel vagy nem is jelentkeztek egyetlen felsőoktatási intézménybe sem. A pótfelvételi keretén belül csupán egyetlen intézményhez lehet jelentkezni. Amennyiben az intézmény az adott szakot államilag támogatott és költségtérítéses formában is meghirdeti, úgy mindkét támogatási forma feltüntethető a jelentkezési lapon. Mesterszakok esetében államilag finanszírozott képzési formára is lehet jelentkezni, alapképzések esetében viszont a költségtérítéses forma jöhet számításba a nyári pótfelvételi folyamatban. Elektronikus jelentkezés most nem lehetséges: a „pótfelvételi” nyomattal ellátott jelentkezési lapokat azon karról lehet beszerezni, amelyik a választott képzés gazdája, és oda is kell leadni a mellékletekkel együtt. Az eljárás díja 5000 Ft. Az SZTE tizenkét karán még több száz helyre várnak hallgatókat, nem kell tehát véglegesen elkeserednie annak, aki a július 24-i vonalhúzásnál lemaradt. Azok, akik viszont sikerrel jártak júliusban,

itt találhatnak részletes információkat

a Szegedi Tudományegyetemről.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.