Peking 2008: Varga Tamásék nyögvenyelős sikere

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az olimpiai férfi vízilabdatorna A csoportjának 4. fordulójában Ausztrália ellen szállt vízbe szombaton a magyar válogatott. A Szeged Beton játékosával, Varga Tamással felálló alakulat a vártnál jóval nehezebben győzött az auszik ellen – igaz, a magyarok nagyrészt maguknak tették nehézzé a meccset.

4-4-gyel zárult az első negyed, s feltűnő volt a figyelmetlen védekezésünk, hiszen az ellenfél folyamatosan zavartalanul bombázhatott távolról a magyar kapura. A második felvonást 5-1-re nyertük, így 9-5-ös előnnyel pihenhettünk a nagyszünetben.

A harmadik nyolc percben már öt góllal is elhúztunk, ám 11-6-ot követően teljesen szétesett a Kemény-legénység. Érthetetlen hibák sorát vétették a játékosok elöl és hátul, magukra húzták az ausztrálokat, akik felzárkózását a játékvezetők sem igyekeztek gátolni. A negyedik negyedben Kásás még ötméterest is rontott, ám végül sikerült megúsznunk a pontvesztést, mivel az ausztrálok kapufára lőtték az utolsó emberfórukat.

A 13-12-es, egyébként szrönyű játékkal kivívott magyar győzelem azért különösen értékes, mert a csoport rangadóján Spanyolország 12-6-ra verte Montenegrót: az utolsó kör előtt így 7 ponttal vezetünk a 6 pontos hispánok és az 5 pontos montenegróiak előtt. Azaz ha hétfőn a papírformának megfelelően legyűrjük a csoport leggyengébb tagját, Kanadát, akkor egyből az elődöntőbe kerülünk, nem kell a negyeddöntővel is bajlódnunk.

Ami Varga Tamást illeti, a szegedi klasszis védekezés a többiekéhez hasonlóan ezúttal nem volt igazán kiemelkedő, s sajnos ismét nem sikerült a hálóba találnia – ő az egyedüli magyar mezőnyjátékos, aki még nem tudott eredményes lenni Pekingben. Kanada ellen biztosan megtörik az átok!

Előző sztori

Szikora János: Új legendát teremtünk

Következő sztori

Rockopera: István, a király?

Legutóbbi hasonló cikkek