Sport

Peking 2008: Varga Tamásék nyögvenyelős sikere

Peking 2008: Varga Tamásék nyögvenyelős sikere

2008. augusztus 16., szombat
Peking 2008: Varga Tamásék nyögvenyelős sikere

Az olimpiai férfi vízilabdatorna A csoportjának 4. fordulójában Ausztrália ellen szállt vízbe szombaton a magyar válogatott. A Szeged Beton játékosával, Varga Tamással felálló alakulat a vártnál jóval nehezebben győzött az auszik ellen - igaz, a magyarok nagyrészt maguknak tették nehézzé a meccset.

4-4-gyel zárult az első negyed, s feltűnő volt a figyelmetlen védekezésünk, hiszen az ellenfél folyamatosan zavartalanul bombázhatott távolról a magyar kapura. A második felvonást 5-1-re nyertük, így 9-5-ös előnnyel pihenhettünk a nagyszünetben. A harmadik nyolc percben már öt góllal is elhúztunk, ám 11-6-ot követően teljesen szétesett a Kemény-legénység. Érthetetlen hibák sorát vétették a játékosok elöl és hátul, magukra húzták az ausztrálokat, akik felzárkózását a játékvezetők sem igyekeztek gátolni. A negyedik negyedben

Kásás

még ötméterest is rontott, ám végül sikerült megúsznunk a pontvesztést, mivel az ausztrálok kapufára lőtték az utolsó emberfórukat. A 13-12-es, egyébként szrönyű játékkal kivívott magyar győzelem azért különösen értékes, mert a csoport rangadóján Spanyolország 12-6-ra verte Montenegrót: az utolsó kör előtt így 7 ponttal vezetünk a 6 pontos hispánok és az 5 pontos montenegróiak előtt. Azaz ha hétfőn a papírformának megfelelően legyűrjük a csoport leggyengébb tagját, Kanadát, akkor egyből az elődöntőbe kerülünk, nem kell a negyeddöntővel is bajlódnunk. Ami

Varga Tamást

illeti, a szegedi klasszis védekezés a többiekéhez hasonlóan ezúttal nem volt igazán kiemelkedő, s sajnos ismét nem sikerült a hálóba találnia - ő az egyedüli magyar mezőnyjátékos, aki még nem tudott eredményes lenni Pekingben. Kanada ellen biztosan megtörik az átok!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.