Sport

Peking 2008: Varga Tamásék is a döntőben

Peking 2008: Varga Tamásék is a döntőben

2008. augusztus 22., péntek
Peking 2008: Varga Tamásék is a döntőben

Egymás után harmadik alkalommal játszhat olimpiai finálét a magyar férfi vízilabda-válogatott, miután Kemény Dénes legénysége az elődöntőben legyőzte Montenegrót. Vajda Attila, a Démász-Szeged kenusának aranyérme után egy másik szegedi gárda sportolója, Varga Tamás is csúcsra érhet.

Az olimpiai címvédő és a friss Európa-bajnok csatája nagy küzdelmet ígért (a csoportmeccsek során 10-10-re végeztek Pekingben), s nem is csalódtak, akik igazi, fordulatos, nagy csatát vártak. A kezdeti gólváltást követően hirtelen 6-3-ra elhúztak a montenegróiak, ekkor a magyar szövetségi kapitány kapust cserélt:

Szécsi

helyett

Gergelyt

küldte be. A Domino olimpiai bajnoka szenzációs védésekkel segítette a gárdát (ötméterest is hárított). 9-7-re már mi vezettünk, de 9-9-nél ismét együtt volt a két csapat. A végén szerencsére helyén volt a szívünk,

Kásás

és

Varga Dániel

góljaival sikerült kivívni a győzelmet (11-9).

Varga Tamás

, a Szeged Beton 33 éves klasszisa centerként és bekkben is megállta a helyét, remekül küzdött, sokat tett a magyar sikerért, s a meccs utáni adok-kapokban is helyre tette a heves montenegróiakat. Varga Tamás a csapat egyszeres olimpiai bajnokai közé tartozik, de vasárnap akár második aranyát is begyűjtheti, ha a magyar válogatott legyőzi az Egyesült Államokat. Az amerikaik kisebbfajta meglepetést okozva 10-5-re verték a csoportkörben taktikázó - de rajtavesztő - szerbeket a pénteki másik elődöntőben. Az Egyesült Államok-Magyarország döntő vasárnap magyar idő szerint 9.40-kor kezdődik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.