Nézőcsúcs és megtelt tábla a SZIN-en

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Méltóképpen ünnepelte negyvenedik születésnapját a nyár utolsó nagy fesztiválja, a Szegedi Ifjúsági Napok (SZIN): a rendezvény történetében még soha ennyi látogatót nem fogadott az Újszeged Partfürdő.

Több mint 58 ezer látogató élvezte – ez rekordot jelent – a SZIN kínálta változatos programokat, melyek között a koncertek mellett dumaszínház, éjszakai mozizás, kerékcsere-verseny és habos “testmosás” is szerepelt. Az utolsó, szombati napon akkora volt az érdeklődés, hogy a szervezőknek későn este ki kellett tenniük a “Megtelt” táblát.
Ahogy Boros Gyula főszervező elmondta, a napi nézőcsúcs 17.500 embert jelent, ennyien tartózkodtak a Partfürdőn, amikor az utolsó látogató megkapta napi karszalagját. Egy másik csúcs is megdőlt, közel kétezer sátor állt a fesztivál területen.
A szervezők sikeresnek ítélték az ökotudatos életmódot népszerűsítő, újdonságnak számító programokat. Rendkívül népszerű volt a – hazai fesztiválok közt elsőként a SZIN-en bevezetett – re:pohár. Bár most kísérleti jelleggel még csupán egy vendéglátó-egységben lehetett kapni a speciális anyagból készült poharakat, a szervezők pozitív tapasztalatai alapján mindenképpen érdemes a rendszert az egész fesztiválra kiterjeszteni.
A nyárbúcsúztató fesztivál tizenhat – köztük kilenc zenei – helyszínén több mint kétszázötven program várta a látogatókat a négy nap alatt. A külföldi sztárok közül fellépet a Morcheeba, a Within Temptation, a Backyard Babies, a Mattafix, és ott voltak olyan magyar kedvencek is, mint a Quimby, Kispál, Barabás Lőrinc Eklektric, Zagar, 30Y, Kaukázus, HS7, PASO, Kiscsillag, Belga, Vad Fruttik vagy Péterfy Bory.

Előző sztori

SZIN 2008: 0-1-2-3. nap

Következő sztori

Nemzetközi biblikus konferencia Szegeden