Labdarúgás: nem bírt a Dorozsmával a Tisza Volán

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Fotók: Gémes Sándor

A megyei I. osztályú Kiskundorzsmai ESK-val játszott szombaton délelőtt edzőmérkőzést a szegedi Tisza Volán SC NB III-as labdarúgócsapata.

A felkészülési mérkőzést Csongrád megyei I. osztály tavalyi ezüstérmese nyerte, mely különösen a második félidőben múlta felül játékban is a fiatal szegedi együttest. Ekkor a vendégek gyakorlatilag sorra alakították ki helyzeteiket a lesre állításban sokat hibázó hazaiak ellen.

A Dorozsma félidei vezetését a Volán fordulás után Mészáros tizenegyesből szerzett találatával kiegyenlítette ugyan, ám a rutinosabb csapat két szép kontrából eldöntötte a meccset.

Ami az első félidőt illeti, a Volán nem játszott rosszul, a mezőnyben ügyesen adogattak a fiatal szegediek, s a Mórocz irányította védelem is biztosan állt a lábán, ám már a meccs ezen szakaszában is tanácstalanság mutatkozott a támadások építésében. A fordulást követően úgy tűnt, a cserék némiképp megzavarták a szegediek hátsó alakzatát, amit a dorozsmaiak ügyesen ki is használtak: folyamatosan keresték, s sokszor meg is találták a kiugratási lehetőségeket a védők mögé beívelt vagy bepasszolt labdákkal. A szegediek becsülettel küzdöttek, hajtottak, rengeteget birtokolták a labdát, s néhány szép megoldásra is futotta erejükből, ám a tizenhatos előtt elfogyott a tudomány.

Buchholcz Gábor vezetőedző úgy értékelt: a mérkőzés legnagyobb pozitívuma, hogy hétfőn már ki is lehet javítani a vereséget. Azt is hozzátette, a találkozó tapasztalatai nagyban segítették őt az NB III-as kezdőcsapat kialakításában, ugyanakkor örül, hogy a játékosokon látszott, megviselte őket a kudarc, s mindent megtesznek majd a hibák kijavításáért. A mester egyúttal köszönetét fejezte ki a szurkolóknak, hogy továbbra is türelmesek a fiatal gárdával szemben.

A Tisza Volán SC hétfőn 18 órától a romániai harmadosztályú Aradot fogadja, majd jövő vasárnap Hódmezővásárhelyen kezdi meg az NB III Alföld csoport 2008/2009. évi küzdelmeit.

A mai felkészülési mérkőzésen: Tisza Volán SC – Kiskundorozsmai ESK 1-3 (0-1).

Tisza Volán SC: Dongó – Vida, Mórocz, Grünwald, Barna – Udvari, Szlobodnyik – Bárdosi, Beretka, Szilágyi – Kazi. Játszottak még: Reguli (kapus), Baji, Mészáros, Vágó, Nagy Zs., Laczkó J., Herczeg, Török Á., Papp Á. Edző: Buchholcz Gábor.

Gólszerző: Mészáros (11-esből).

Default thumbnail
Előző sztori

Szabadtéri: Elköszön a Szentivánéji

Default thumbnail
Következő sztori

Egy baleset okozóját keresi a rendőrség

Legutóbbi hasonló cikkek