Sport

Labdarúgás: nem bírt a Dorozsmával a Tisza Volán

Labdarúgás: nem bírt a Dorozsmával a Tisza Volán

2008. augusztus 2., szombat
Labdarúgás: nem bírt a Dorozsmával a Tisza Volán

Fotók: Gémes Sándor

A megyei I. osztályú Kiskundorzsmai ESK-val játszott szombaton délelőtt edzőmérkőzést a szegedi Tisza Volán SC NB III-as labdarúgócsapata.

A felkészülési mérkőzést Csongrád megyei I. osztály tavalyi ezüstérmese nyerte, mely különösen a második félidőben múlta felül játékban is a fiatal szegedi együttest. Ekkor a vendégek gyakorlatilag sorra alakították ki helyzeteiket a lesre állításban sokat hibázó hazaiak ellen. A Dorozsma félidei vezetését a Volán fordulás után

Mészáros

tizenegyesből szerzett találatával kiegyenlítette ugyan, ám a rutinosabb csapat két szép kontrából eldöntötte a meccset. Ami az első félidőt illeti, a Volán nem játszott rosszul, a mezőnyben ügyesen adogattak a fiatal szegediek, s a

Mórocz

irányította védelem is biztosan állt a lábán, ám már a meccs ezen szakaszában is tanácstalanság mutatkozott a támadások építésében. A fordulást követően úgy tűnt, a cserék némiképp megzavarták a szegediek hátsó alakzatát, amit a dorozsmaiak ügyesen ki is használtak: folyamatosan keresték, s sokszor meg is találták a kiugratási lehetőségeket a védők mögé beívelt vagy bepasszolt labdákkal. A szegediek becsülettel küzdöttek, hajtottak, rengeteget birtokolták a labdát, s néhány szép megoldásra is futotta erejükből, ám a tizenhatos előtt elfogyott a tudomány.

Buchholcz Gábor

vezetőedző úgy értékelt: a mérkőzés legnagyobb pozitívuma, hogy hétfőn már ki is lehet javítani a vereséget. Azt is hozzátette, a találkozó tapasztalatai nagyban segítették őt az NB III-as kezdőcsapat kialakításában, ugyanakkor örül, hogy a játékosokon látszott, megviselte őket a kudarc, s mindent megtesznek majd a hibák kijavításáért. A mester egyúttal köszönetét fejezte ki a szurkolóknak, hogy továbbra is türelmesek a fiatal gárdával szemben. A Tisza Volán SC hétfőn 18 órától a romániai harmadosztályú Aradot fogadja, majd jövő vasárnap Hódmezővásárhelyen kezdi meg az NB III Alföld csoport 2008/2009. évi küzdelmeit.

A mai felkészülési mérkőzésen:

Tisza Volán SC - Kiskundorozsmai ESK 1-3 (0-1). Tisza Volán SC:

Dongó – Vida,

Mórocz,

Grünwald, Barna – Udvari, Szlobodnyik – Bárdosi, Beretka, Szilágyi – Kazi

. Játszottak még:

Reguli (kapus), Baji,

Mészáros

, Vágó, Nagy Zs., Laczkó J., Herczeg, Török Á., Papp Á.

Edző: Buchholcz Gábor. Gólszerző: Mészáros (11-esből).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.