Moziajánló: Heath Ledger-filmek és a Föld

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A nyár nem kedvez a mozizásnak, pedig nincs is jobb egy légkondicionált mozinál ilyenkor. Premierfilmet is elvétve találni, a műsoron csupa lerágott csont… Mi meg ugye nem tehetjük meg, hogy szabadságra menvén ne ajánljunk semmit. Ezért a természet lágy ölén keresgélünk, és mit ad Isten: meleg helyzetre lelünk, és persze Batman ellenlábasára, Jokerre.

A természet lágy öle adott, annyira természetesnek vesszük, hogy (még) van, hogy fel sem foghatjuk, mit veszthetnetek el unokáink. A Föld nevű bolygó természeti szépségeit vehetjük számba (korhatár nélkül) egy film erejéig, ha a Belvárosi mozi Csőke József-termébe látogatunk este negyed hétkor vagy fél kilenckor.

A természetnek pedig vannak kiismerhetetlen aspektusai, ilyen az időjárás váratlan változása, a medvék, vagy a szerelem hirtelen felbukkanása piknik idején, ellenkező neműek esetén…
A “Túl a barátságon” két pásztor pásztoróráiról és persze az őket körülvevő rideg valóságról szól. De nem ezért került figyelmünk középpontjába, hanem egyik főszereplője miatt, aki meglehetősen korán hagyott fel földi pályafutásával, pedig lett volna még bizonnyal mit eljátszania a kritikusok egyöntetű véleménye szerint. Heath Ledgerről van szó, akinek a halálával minden mozi felértékelődött, melyben játszott. És valóban: “A sötét lovag” gonosz Jokere szerepében ő is nagyon odatette magát, az “új Batman” neki is köszönhetően nagyon jól kezdett a mozikban, igazi kasszasikerré vált.
Két filmet ajánlunk hát a jelenlegi szegedi mozikínálatból emlékének, az elsőt, a barátságon túlit, a Grand Café mozijában vetítik, a másodikat a Belvárosi mozi és Cinema City Szeged is hozza.

Előző sztori

Gyurcsány a hibás: Szegeden is gyűlnek a matricák

Következő sztori

Már árulják a bérleteket a Szegedi Nemzeti Színházban