Labdarúgás: az első győzelem a célja a Volánnak

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A labdarúgó NB III Alföld csoportjának 4. fordulójában a Budafoki LC együttesét fogadja a Tisza Volán SC szombaton 17 órától a Felső Tisza parti stadionban. A találkozóról részletesen beszámolunk majd portálunkon, de szokásunkhoz híven a megyei bajnokságok történéseit is figyelemmel követjük.

Nagy volt az öröm a héten az NB III-as szegedi csapat háza táján, Buchholcz Gábor fiatal csapata ugyanis múlt szombaton Orosházán megszerezte első bajnoki pontját. A Volán így jelenleg a tabella 12. helyén tanyázik, míg a mai látogató, a Budafok két győzelemmel és egy vereséggel jelenleg a 6. A szegediek abban bíznak, ma számukra is meglehet az első siker, ami azért is lenne különösen fontos, mert az 5. és a 6. fordulóban két idegenbeli találkozó következik a csapat számára, s némiképp könnyebb lenne 4 ponttal a tarsolyban útra kelni, mint kevesebbel.

Sajnos nem volt egyszerű a Volán felkészülése a héten: Vida továbbra is eltiltását tölti, sérülés miatt Vágó és Bárdosi is kidőlt a sorból, az egyetlen eddigi gól szerzője, Huszárik rúgást kapott Orosházán, s péntekre a stabil balhátvéd, Barna Dávid is kidőlt a sorból, ráadásul több játékos kötelező egyetemi táborba utazott. Pénteken az is véglegessé vált, hogy Gahwagi Nebil a két lehetősége közül nem a Szegedet, hanem a Diósgyőrt – feltehetően egyelőre az ottani NB III-at – választotta. Mindezek ellenére a fiúk gőzerővel készültek, s mint a vezetőedző a SZEGEDma.hu-nak elmondta: rendkívül jólesett nekik, hogy rengetegen gratuláltak az orosházi pontrabláshoz. “Nagy lökést ad számunkra a szurkolói szimpátia, bízom benne, hogy már most győzelemmel háláljuk meg a szeretetet. Masszív, hozzánk hasonlóan feltörekvő gárda a Budafok, ennek ellenére azt mondom, idehaza senkitől sem kell félnünk, nem állunk be sündisznóba, menni kell előre, rájuk kell kényszeríteni az akaratunkat. Továbbra is a támadófocit erőltetjük, s a csatároktól azt kértem, próbáljanak hidegvérrel dönteni a befejezéseknél” – nyilatkozta Buchholcz mester.

A Tisza Volánban Huszárik és Barna játéka kérdéses. Ha ők kiesnek, Török és Papp Á. léphet elő helyettessé. Utóbbi Vágó Andorral tevékenyen részt vállalt abban, hogy az U-19 A múlt héten kiváló meccsen 5-4-re verte a nagy rivális Kecskemétet. A kispadon pedig minden bizonnyal az U-19 B két 1992-es születésű futballistája is helyet foglalhat majd. Jó hír, hogy Beretka Péter új cipőt kapott Németországból: a fiatal támadó szerint ez már valódi góllövő csuka lesz!

A várható kezdőcsapat: DongóMészáros, Udvari, Grünwald, Barna D. vagy Papp Á. – Szilágyi, MóroczNagy Zs., Huszárik vagy Török, Beretka – Baji R.

Előző sztori

Iskolát neveztek el Gregor József operaénekesről Szegeden

Következő sztori

Szegeden is eljött a tanévnyitók ideje