Hétfő: kukacoskodás, gyermekkönyvtár, fotók

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hétfő lévén nem dúskálunk a programokban, kukacoskodásra (már ami a sajttörténetet illeti) azért módunk lesz, mint ahogy a lurkók figyelmének lekötésére is. Holnap, holnapután már sorra nyílnak a fesztiválok.

Ma délután három órától az olvasó gyerekeket várja a Somogyi-könyvtár (Szeged, Dóm tér 1-4.) “Könyvről könyvért” vetélkedője, melynek mai témája Böszörményi Gyula Az elveszett történet című műve. (Holnap ugyanitt, délután három órától “Meséről mesére” – diavetítés óvodásoknak, kisiskolásoknak.)
Délután négy órától a Bibliotékában (Szeged, Kálvária sgt. 14.) “Sajttörténet az irodalomban és a gasztronómiában” címmel a Közéleti Kávéház szervezésében kezdődik a Bibliotéka Egyesület és a Szegedi Alkotók Köre közös műsora. Házigazda: Nedelkovics László, közreműködik: Sántáné Kurunczi Mária és az alkotókör tagjai. Mindkét rendezvényre ingyenes a belépés!
Pénteken nyílt meg a Móra Ferenc Múzeumban a Szlovéniában élő magyar orvos-pszichiáter, Hagymás István fotókiállítása, melyet bátran ajánlunk az elmélyedésre hajlamosaknak megtekintésre.

Holnaptól kezdődik a II. Nyárbúcsúztató Sörfeszt – A különleges sörök fesztiválja a szegedi Mars téren.
Idén második alkalommal rendezik meg a Nyárbúcsúztató Sörfesztet Szegeden. S hogy miért érdemes ellátogatni a Mars térre 2008. augusztus 12. és 16. között? A sör kedvelőinek természetesen azért, mert nem mindennapi fajtákkal ismerkedhetnek meg az ötnapos rendezvény alatt. Összesen 23 ország majd’ 100 fajta sörébe kóstolhatnak bele az érdeklődők. Persze a megszokott hazai ízekről sem kell lemondani, hiszen az U-pavilonban a kuriózumok mellett a prémium sörök is szép számmal képviseltetik magukat.

Szerdától pedig elkezdődik a haspártiak szegedi fesztiválja is, hiszen nemzetközi grillfesztivál lesz az újszegedi Ligetben!

Előző sztori

“Táj – él” – Fotókiállítás a múzeumban

Következő sztori

Sorsoltak az európai vízilabdakupákban