Vélemény

Döntésre várva

Döntésre várva

2008. augusztus 5., kedd
Döntésre várva

Mert ne legyen kétségünk afelől, hogy egy kedvező döntés után beindul a városháza kommunikációs úthengere és – ismételten – megtudhatjuk, hogy minden öröm és jó forrása nem más, mint Botka László.

Az elmúlt héten felröppent a hír, hogy hazánkban létesítheti új, kelet-közép-európai kutató-fejlesztő (k+f) központját a világ legnagyobb gyógyszergyártójának számító Pfizer. Az egység, ha valóban Magyarországon épül fel, minden bizonnyal Szegeden lesz. Az egyebek mellett a Viagra potencianövelő szert is kifejlesztő Pfizer a magyar gyógyszerpiac hatodik legnagyobb szereplője 4,5 százalékos piaci részesedéssel. Éves forgalma csak nálunk 110-130 millió dollár (19 és fél milliárd forint). Európában kizárólag Londonban van hasonló központja, kapacitásait bővíteni szeretné, nyitna Kelet-Európa felé. A hazai leánycég június 13-án terjesztette be a terveket az anyavállalat vezetéséhez, a végső döntés a projektről az ősszel születhet meg. A Pfizer mintegy 25-30 millió dollárt fordít majd az új központ kialakítására, ahol várhatóan 75-120 kutató dolgozhat. Valószínűleg minden normális gondolkodású szegedi - pártállástól függetlenül - abban reménykedik, hogy Kecskemét (Mercedes) és Debrecen (Richter) után talán nekünk is jut egy nagyprojekt, és szeptemberben vagy októberben a csongrádi megyeszékhelyet hirdetik ki győztesként. A cseh és lengyel vetélytársak ismeretében azonban ez még korántsem egy lefutott meccs. Szóval, kellene ez a beruházás - mint egy falat kenyér -, bár a munkanélküliség problémáját azért ez sem fogja megoldani, de azért mérsékelheti valamelyest. És itt kerül a képbe ismét a kommunikáció. Mert ne legyen kétségünk afelől, hogy egy kedvező döntés után beindul a városháza kommunikációs úthengere és - ismételten - megtudhatjuk, hogy minden öröm és jó forrása nem más, mint Botka László. Érdemes felidézni Löffler Tibor legutóbbi,

a SZEGEDma.hu-n vasárnap megjelent publicisztikájából

egy részt, mely szerint a „Gyurcsány a hibás" elnevezésű kampány „a helyi (szocialista) vezetéseket felmentheti az átlagpolgár szemében, hiszen ha másért nem, hát - vélhetik - végső soron nem a helyi vezetés a hibás vagy felelős, hanem Gyurcsány Ferenc. És erre nyugodtan épülhet egy olyan ellenkommunikáció, amellyel azt érzékeltetik, hogy például a 2000 ágyas klinikai tömb reális és remek elgondolása volt Botka Lászlóéknak, csakhát, ugye, nem Botka, hanem - 'Gyurcsány a hibás'... Egy ilyen tartalmú ellenkampány valószínűsége annál nagyobb, minél inkább válik maga Gyurcsány is bukottá pártjában, akivel el lehet vitetni minden balhét. Pláne akkor, ha Gyurcsányt, a 'hibást', nem indítják a szocialisták a következő választáson, viszont Botka László meg Ujhelyi István jelölt marad." Ha ezt a két tényezőt (kontraproduktív kampány plusz kedvező Pfizer-döntés) összeadjuk, akkor gyakorlatilag borítékolható a 2010-es önkormányzati választás eredménye. Többek közt ezért is kellene a helyi jobboldalnak összekapnia magát, mert így bukása szinte biztosra vehető.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.