A Szeged-Debrecen tengely

Cikkünk frissítése óta eltelt 15 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ismét előtérbe került és megerősödni látszik az MSZP-nek egy olyan vonulata, amely rosszabb még a régi rendszer kommunistáinál is.

A Magyar Nemzet című újság birtokába került dokumentumok szerint Botka László Csongrád megyei pártelnök és szegedi polgármester ajánlására az MSZP helyi működési szabályzatába ütközően választották meg debreceni elnökké Zsiros Zsoltot, mert a nyíregyházi vezető ügyész közfunkciója gyakorlása miatt nem rendelkezhetett a szükséges egyéves párttagsággal. Botka egyik leveléből kiderül, hogy az ügyész hivatásának gyakorlása idején is „lelkes baloldali” volt.
Aztán ez a jóember (Zsiros Zsolt) kezdeményezte a három debreceni politikus pártból történő kizárását. Az ok: tavasszal a helyi MSZP-elnök Gyurcsány-barát irányvonalát kritizáló Ésszerűség és Felelősség platform hajdú-bihari elnöksége a Valaki kezdje már el, vagy fejezze be! című közleményében tragikusnak ítélte az MSZP teljesítményét, s felvetette Gyurcsány elnöki posztról való elmozdításának lehetőségét is.
A fenti események több dologra is rámutatnak:
1. a jelenlegi kormányzatnak és köreinek semmi sem drága, hogy hatalmon maradjanak,
2. a hatalom érdekében semmibe veszik a saját(!) pártjuk által meghozott szabályokat is,
3. ismét előtérbe került és megerősödni látszik az MSZP-nek egy olyan vonulata, amely, rosszabb még a régi rendszer kommunistáinál is (ők legalább hittek valamiben, még ha az egy rettenetes eszme volt is)
4. lassan(?) tényleg elérjük a banánköztársaságok szintjét.
S ami szép, kerek egésszé teszi a történetet: Zsiros az ügyhöz – egyelőre – csak annyit fűzött hozzá: nevetségesnek tartja a párt debreceni működési szabályzatát, amely egyéves párttagságot szab az elnöki megválasztás feltételéül.

Előző sztori

SZIN-es belépés: tippek és trükkök

Következő sztori

Közönségdíj a táblaképfestészeti biennálé alkotóinak