Vélemény

A Szeged-Debrecen tengely

A Szeged-Debrecen tengely

2008. augusztus 12., kedd
A Szeged-Debrecen tengely

Ismét előtérbe került és megerősödni látszik az MSZP-nek egy olyan vonulata, amely rosszabb még a régi rendszer kommunistáinál is.

A Magyar Nemzet című újság birtokába került dokumentumok szerint Botka László Csongrád megyei pártelnök és szegedi polgármester ajánlására az MSZP helyi működési szabályzatába ütközően választották meg debreceni elnökké Zsiros Zsoltot, mert a nyíregyházi vezető ügyész közfunkciója gyakorlása miatt nem rendelkezhetett a szükséges egyéves párttagsággal. Botka egyik leveléből kiderül, hogy az ügyész hivatásának gyakorlása idején is „lelkes baloldali” volt. Aztán ez a jóember (Zsiros Zsolt) kezdeményezte a három debreceni politikus pártból történő kizárását. Az ok: tavasszal a helyi MSZP-elnök Gyurcsány-barát irányvonalát kritizáló Ésszerűség és Felelősség platform hajdú-bihari elnöksége a Valaki kezdje már el, vagy fejezze be! című közleményében tragikusnak ítélte az MSZP teljesítményét, s felvetette Gyurcsány elnöki posztról való elmozdításának lehetőségét is. A fenti események több dologra is rámutatnak: 1. a jelenlegi kormányzatnak és köreinek semmi sem drága, hogy hatalmon maradjanak, 2. a hatalom érdekében semmibe veszik a saját(!) pártjuk által meghozott szabályokat is, 3. ismét előtérbe került és megerősödni látszik az MSZP-nek egy olyan vonulata, amely, rosszabb még a régi rendszer kommunistáinál is (ők legalább hittek valamiben, még ha az egy rettenetes eszme volt is) 4. lassan(?) tényleg elérjük a banánköztársaságok szintjét. S ami szép, kerek egésszé teszi a történetet: Zsiros az ügyhöz – egyelőre – csak annyit fűzött hozzá: nevetségesnek tartja a párt debreceni működési szabályzatát, amely egyéves párttagságot szab az elnöki megválasztás feltételéül.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.