Közélet

A fesztiválok "zöldítésére" törekszik a környezetvédelmi tárca

A fesztiválok "zöldítésére" törekszik a környezetvédelmi tárca

2008. augusztus 28., csütörtök
A fesztiválok "zöldítésére" törekszik a környezetvédelmi tárca

A fesztiválok okozta környezetterhelés csökkentésére, illetve a rendezvényeken a környezettudatos gondolkodás népszerűsítésére törekszik a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium (KVM) - közölte Szabó Imre miniszter csütörtökön Szegeden.

A minisztérium szeptember végéig tartó akciót indított, amelyen össze gyűjtik a fesztiválok szervezése során alkalmazott környezetvédelmi szempontból jó gyakorlatokat és ötleteket - mondta a környezetvédelmi és vízügyi miniszter a Szegedi Ifjúsági Napokon (SZIN). A tárca célja, hogy a hazai fesztiválszervező cégekkel egyetértésben olyan kritériumrendszert dolgozzon ki, amely lehetővé teszi a rendezvények minősítését környezetvédelmi szempontból minősítését - tudatta

Szabó Imre

. A minősítés szempontjai között szerepel majd, hogy a szervezők milyen eszközöket alkalmaznak a környezettudatos gondolkodás népszerűsítésében, és az is, miként tudják a rendezvények okozta környezetterhelést minimalizálni - fejtette ki a politikus. Szabó Imre példaértékűnek nevezte a SZIN szervezőinek környezetvédelemmel kapcsolatos kezdeményezéseit. A Tisza-parti fesztiválon vezeték be a hasonló hazai rendezvények közül elsőként - az európai fesztiválokon már elterjedt - visszaváltható söröspoharat; a vendégek használhatnak biológiailag lebomló étkezési eszközöket; szelektív hulladékgyűjtő rendszer is működik a SZIN-en, az Ökofaluban pedig környezet- és természetvédelemmel foglalkozó civil szervezetek mutatkoznak be.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.