Sport

Utánpótlás kajak-kenu Eb: remek magyar kezdés

Utánpótlás kajak-kenu Eb: remek magyar kezdés

2008. július 18., péntek
Utánpótlás kajak-kenu Eb: remek magyar kezdés

Csütörtökön megkezdődött Szegeden az ifjúsági és U23-as kajak-kenu Európa-bajnokság, melyen minden magyar induló fekete karszalaggal száll vízre, így tisztelegve a kedden elhunyt Kolonics György emléke előtt.

A kontinensviadal szerda esti megnyitóján a versenyzőtársak képviseletében

Kammerer Zoltán

és

Vajda Attila

emlékezett a bajnokra, a nemzeti lobogó félárbócon lobogott. A 36 évet élt

Kolonics

kedden edzés közben rosszul lett, elveszítette az eszméletét, és életét nem sikerült megmenteni. Halálát az első diagnózis szerint hirtelen szívleállás okozta. Az Eb első napján az 1000 méteres előcsatározásokat rendezték meg, melyek során

mindkét korosztály minden számában sikerült döntőbe

verekedniük magukat a magyar egységeknek, így eldőlt: szombaton is az összes számban izgulhatunk a mieinkért. Finalista az ifik között a két Démász-Szeged-kajakossal,

Tóth Róberttel, Bodor Attilával,

valamint

Hamar Péterrel

és

Kovács Lászlóval

felálló négyesünk, melyet a szegedi

Czeglédi Gábor

készített fel. Az Európa-bajnokság, melyen 38 nemzet közel ezer versenyzője vetélkedik, ma 8.30-tól az 500-as előfutamokkal folytatódik, 15 órakor a középfutamok startolnak a Maty-éren. A hétvégén aztán már az érem a tét! Szombaton 9 órakor kezdődnek az ifik, 15 órakor pedig az U-23-asok 1000 méteres fináléi, míg vasárnap 9-től az ifjúságiak, 14 órától az U-23-asok 500-as döntőivel ér véget az Eb.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.