Utánpótlás kajak-kenu Eb: remek magyar kezdés

Cikkünk frissítése óta eltelt 15 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Csütörtökön megkezdődött Szegeden az ifjúsági és U23-as kajak-kenu Európa-bajnokság, melyen minden magyar induló fekete karszalaggal száll vízre, így tisztelegve a kedden elhunyt Kolonics György emléke előtt.

A kontinensviadal szerda esti megnyitóján a versenyzőtársak képviseletében Kammerer Zoltán és Vajda Attila emlékezett a bajnokra, a nemzeti lobogó félárbócon lobogott.
A 36 évet élt Kolonics kedden edzés közben rosszul lett, elveszítette az eszméletét, és életét nem sikerült megmenteni. Halálát az első diagnózis szerint hirtelen szívleállás okozta.
Az Eb első napján az 1000 méteres előcsatározásokat rendezték meg, melyek során mindkét korosztály minden számában sikerült döntőbe verekedniük magukat a magyar egységeknek, így eldőlt: szombaton is az összes számban izgulhatunk a mieinkért.
Finalista az ifik között a két Démász-Szeged-kajakossal, Tóth Róberttel, Bodor Attilával, valamint Hamar Péterrel és Kovács Lászlóval felálló négyesünk, melyet a szegedi Czeglédi Gábor készített fel.
Az Európa-bajnokság, melyen 38 nemzet közel ezer versenyzője vetélkedik, ma 8.30-tól az 500-as előfutamokkal folytatódik, 15 órakor a középfutamok startolnak a Maty-éren. A hétvégén aztán már az érem a tét! Szombaton 9 órakor kezdődnek az ifik, 15 órakor pedig az U-23-asok 1000 méteres fináléi, míg vasárnap 9-től az ifjúságiak, 14 órától az U-23-asok 500-as döntőivel ér véget az Eb.

Előző sztori

Próbálta már? – blogszemle

Következő sztori

Fidesz: A városvezetés a magánbefektetői érdekek szolgálatában