Egyetem

Több mint kétmilliárd forint a szegedi oktatási intézményeknek

Több mint kétmilliárd forint a szegedi oktatási intézményeknek

2008. július 30., szerda
Több mint kétmilliárd forint a szegedi oktatási intézményeknek

Ötvennégy oktatási intézményben összesen 2,1 milliárd forint összköltséggel folynak felújítási munkák szegedi óvodákban, általános és középiskolákban - közölte Solymos László alpolgármester (MSZP) szerdán Szegeden.

Szeged oktatási és nevelési intézményeinek döntő többségében, 19 óvodában, 20 általános iskolában és 13 középiskolában, valamint két kollégiumban végeznek felújítási munkákat a nyári szünetben - mondta a politikus a beruházásokról tartott sajtótájékoztatóján. Az alpolgármester kiemelte két középiskola rekonstrukcióját, amely címzett támogatásból valósul meg. Az ingatlanok teljes felújítása mellett új szárnyakkal bővülnek az épületek a napokban befejeződő beruházás során. A Szemünk Fénye program keretében tíz intézményben összesen 207 tanteremben, tornateremben korszerűsítik a világítást, hét iskolában pedig felújítják a fűtési rendszert, kicserélik a nyílászárókat, és esetenként elkészül a homlokzat szigetelése is. Számos óvodában és iskolában csupán kisebb-nagyobb javítási munkákat végeznek el, de ezek együttes költsége is meghaladja a 300 millió forintot - sorolta a beruházások részleteit

Solymos László

. Az önkormányzat által fenntartott oktatási, nevelési intézményekben mintegy 5 ezer óvodás, 10 ezer általános iskolás és 11,5 ezer középiskolás tanul, a város az idén összesen 14,5 milliárd forintot költ oktatásra, ebből 5 milliárd forint normatíván felüli saját forrás - tudatta a politikus.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.