Péntek: színházak és kamionok

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szokás szerint a pénteki programokban valóban dúskálhatunk, olyannyira, hogy nem is említjük meg az összeset. A bőség zavarában így is nehéz lesz eldönteni: hová menjünk ma és holnap.

Ma délelőtt zajlik a IV. Szegedi Művészeti Akadémia és Mesterkurzus záróünnepsége és gálakoncertje a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karán (Szeged, Tisza L. krt. 79-81.). A gálakoncerten a mesterkurzusok hallgatói fellépnek fel.
Délután négy órakor kezdődik – III. Nándorfehérvári Emléknap keretében – az a történelmi emlékülés az alsóvárosi ferences kolostorban (Szeged, Mátyás tér 6.), mellyel az 552 évvel ezelőtti nándorfehérvári diadalra emlékeznek az „Ötágú Síp” Kulturális Egyesület közös szervezésében.
Szintén négy órától “Kineziológia” címmel Hartl Ilona előadását hallgathatják meg az érdeklődők a Somogyi-könyvtár Móra utcai fiókkönyvtárában (Szeged, Móra u. 21.).

Ebben az időben vonul végig a városon a XVIII. Nemzetközi Kamionos és Country Találkozó látványos konvoja is a rendezvény helyszíne, a Partfürdő felé az itt megtekinthető útvonalon.

Délután hat órától Dolhai Attila dedikál a Dóm téren.

Este héttől a Heltai Jenő ihlette “Némá de LEVENTE” felnőtteknek szóló romantikus mesejátékot tekinthetik meg ingyenesen a színházra éhes érdeklődők a Szegedi Egyetemi Színpad előadásában az Alsóvárosi Kultúrházban (Szeged, Rákóczi u.1).

Este hét órától kezd zenélni a “Coco Bongo” a Port Royal Étterem és Casablanca Kávézó teraszán (Szeged, Vaszy tér).

Estére a kamionosok “táborverését” követően kezdődnek a programok a Partfürdőn: fél nyolctól a Blue Timer’s Country & Oldie Band zenél, majd Linedance country táncegyüttesek bemutatóját követően az est leszálltával zenés-táncos buli kezdődik a Drink Panthers együttessel.

Szintén Újszegeden este kilenc órától egy különleges produkció várja az interaktív játékra kíváncsi közönséget az Újszegedi Szabadtéri Színpadon. Paul Portner “Hajmeresztő”-je egy bűnügyi társasjáték, mely a közönséget is bevonja a rejtély megoldásába.
Azoknak pedig, akiknek ennyi nem elég a jóból, a szabadtéri próbáját követően a SZOTE klub nyitja meg kapuit, ma “diszóláz” várja Novákkal a táncoslábúakat.

Szombaton este kilenc órakor kezdődik a IV. Szegedi Várjátékok soron következő színházi előadása, mely ugyancsak remek kikapcsolódást ígér.

Szombatra igazi családi hétvégét kerekíthet, aki kilátogat a Partfürdőre a kamionos találkozó programjaira vagy a III. Nándorfehérvári Emléknapra, melynek részletes programját lejebb közöljük.

III. Nándorfehérvári Emléknap Szeged

Klauzál tér
09.30 Gyülekező
10.00 Zenés reneszánsz felvonulás dobosokkal , zászlósokkal, gólyalábasokkal, haditornászokkal és más korhű ruhában felvonulókkal

Mátyás tér
10.30 Langaléta Garabonciások – parádés vásári komédiák
11.30 Zentus János Középkori Egyesület lovagi bemutatója
12.30 Gulyás Laci: Egérparádé – bábjáték zenével
15.30 Ivánovics Tünde és Fábri Géza: Moldvai édenkert
16.00 Barboncás Társulat: Mese Mátyás király udvarából
17.00 Pavane Táncegyüttes Mátyás-korabeli táncbemutató
17.30 Szabad Vitézi Oskola harci bemutatója
18.00 Pavane Táncegyüttes – Zászlóforgatók
18.20 Történelmi totó – eredményhirdetés
18.30 Keressük, ki lesz Szeged Kinizsije
19.30 Szurdi-Marosi népzenei előadása
20.00 Mátyás trónra lépése – színdarab
20.30 Tűzijáték helyett fellép a Flame Fowers tűzzsonglőr csapat
21.00 Gőzerő-koncert

A nap folyamán:
Páncéldomborítás, emlékérem-készítés, kézműves vásár, történelmi totó, zsonglőr játszóház, gyermek lovagi torna, ingyenes templomlátogatás
Reneszánsz lakoma: válogatás Mátyás és Beatrix kedvenceiből

Előző sztori

Fidesz: A városvezetés a magánbefektetői érdekek szolgálatában

Következő sztori

Harmincas tempó a Bertalan hídon