Szórakozás

Moziajánló: csupa illúzió

Moziajánló: csupa illúzió

2008. július 15., kedd
Moziajánló: csupa illúzió

Rendesen megcsappant a filmkínálat és az előadások száma a szegedi mozikban, de ez van, nincs mit tenni, mozifronton is kitört a nyár. Ám a megritkult kínálatban is talál, aki keres. A műsoron lévő, illetve maradt mozikról többnyire már szóltunk itt, most az illúziók és csalódások mentén tallózunk.

Egy multikulturális közösség végnapjairól, az utolsó kamasz nyárról, a kisebbségi sorsról szól a "Lefejezett kakas" (Der Geköpfte Hahn). Ez a nyár az évszázados hagyományok látszólagos változatlansága és az idilli kulisszák ellenére a nyolcszáz éve Erdélyben élő szász közösség hattyúdala. De végleges hanyatlása ez az időszak a többiek: románok, magyarok, zsidók és romák békés egymás mellett élésének is. A többnemzetiségű szereposztásban helyet kapnak többek között olyan fiatal román, német és osztrák sztárok, mint például

Max Riemelt

és

Teresa Weißbach

, valamint olyan tapasztalt tehetségek is, mint

Dominic Raacke

és

Törőcsik Mari

. A filmet Erdélyben forgatták német-román-magyar-osztrák koprodukcióként. A vetítések este fél héttől és háromnegyed kilenctől

a Belvárosi moziban

.

A

"Vértestvérek

" az illúzióvesztés, a remények összeomlásának távol-keleti története. A tajvani-kínai-hongkongi alkotást szerdán este héttől vetíti a Grand Café.

Két ember találkozása

, egymásra lelése, az öröm keresése, a valóság feledésének szenvedélyes vágya, majd a kijózanodás, az eltávolodás belső szégyene. Felemelő gyalázat. Mindez egy estében, egy ágyban elbeszélve. A kevésbé prűd nézőknek, akik az erotika mögött is az elmúlás drámáját láthatják meg.

"Az ágyban" (En la cama) feliratos chilei mozi esténként fél tíztől a Belvárosi moziban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.