Maszkaland-gyerektoll: Donát, a döglött teve

Cikkünk frissítése óta eltelt 15 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Folytatjuk Varga Sára, egy 13 éves kislány tudósítását a Magyarországi Alternatív Színházi Központ Egyesület által rendezett 18. THEALTER gyerektáboráról.

„A tegnap bevált naphívogató ma sem maradhatott el. De hogy biztosan jó idő legyen, feláldoztunk egy ifjú leányt. No, vér nem folyt, ha valaki megrémülne. Hanem felemeltük, a nap felé tartottuk, és vittük egy darabon, míg bele nem szakadtunk. A napnak még hagyni kellett kis gondolkodási időt, addig elmentünk a szakkörökbe.
Ma a filmesek és a drámások együtt dolgoztak. Kiválasztottunk az Amélie csodálatos élete című filmből egy részletet. Leírtuk a szöveget, szereplőket választottunk és szinkronhangokat, berendeztük a helyszínt, gyakoroltunk kicsit. Ezek után kezdődött a forgatás. Az operatőrök a helyükre álltak, bekapcsolták kamerájukat, indult a felvétel. De rájöttünk, hogy az idő nagyon elszaladt, mennünk kellett átvarázsolódni. Ma leginkább a fiúk öltöztek be lányoknak, isteneknek. De a bögyös Bözse mellett azért megtalálhattuk a szörnyen szőrös szörnyeteget is. Átváltozás után mindenki fogta a holmiját, s ekkor még én is azt hittem, mindenem megvan. Ha már akkor tudtam volna, hogy a pulcsim nincs velem, nyilván megkerestem volna. De akkor még boldogan indultam az ebédlőbe, ahol a harmadik fogás finom ’mókus’ fagyi volt. Ezt a nevet azért kapta, mert nem tudtuk eldönteni, hogy mogyoró, gesztenye vagy dió, csak azt, hogy a mókus biztosan megenné az alapanyagot.
Az ebédlőből rögtön a Laposra mentünk homokszobrászkodni. A mi csapatunk először sellőt akart építeni, de az túl nehéznek tűnt. Elkezdtünk hát egy vulkánt, de az meg túl egyszerűnek látszott. Lett a púp mellé még egy púp, így született meg Donát, a kinyúlt és kimúlt teve. Lábai a négy égtáj felé szétálltak a földön, a nyelve kilógott, feje a földre rogyott. Donát, a teve nagy sztár lett. De nagy sikert aratott a többi mű is: a tornacipő, a napozó lány, a gyík, a végzet vulkánja és a képzelet vára. Ha a rossz szándék még össze nem rombolta őket, akkor még mindig ott várnak a látogatókra a Laposon. Donátunk a fürödni tilos táblánál adta fel, ezzel jelzi, hogy így jár, aki megszegi a szabályt.”

Varga Sára

Előző sztori

Győzött a rutin: sándorfalvi siker a Tisza Volán ellen

Következő sztori

Adolf Obama a Hősök kapujánál