Sport

Kajak-kenu: Boros lett az újabb szétlövés áldozata

Kajak-kenu: Boros lett az újabb szétlövés áldozata

2008. július 6., vasárnap
Kajak-kenu: Boros lett az újabb szétlövés áldozata

Fotó: Gémes Sándor

Bár eredetileg a jövő hét elejére tervezték, szombaton 17 órakor meg is tartották a férfikajakosok újabb olimpiai pótválogatóját Szegeden, a Maty-éri vízicentrumban.

Mivel

a pénteki szétlövésen

a

Sík Márton

(Démász-Szeged),

Boros Gergely, Bozsik Gábor, Beé István

egység legyőzte a 2006-os világbajnok

Gyökös Lajos

(Démász-Szeged),

Kökény Roland, Horváth Gábor, Vereckei Ákos

hajót, így az a furcsa helyzet állt elő, hogy a férfikajakosaink által megszerzett kvóták száma miatt

elnökségi-edzői tanácskozást

kellett tartani az olimpiai négyes összeállításáról. A döntés értelmében a K-1 500 méteren is pekingi résztvevő Vereckei Ákos és a szegedi vezérevezős, Sík Márton bekerült a hajóba, a másik három versenyzőnek újabb szétlövésen kellett összecsapnia. Ezt végül szombaton 17 órai kezdettel tartották, a táv 800 méter volt, mert a szakemberek szerint ez közelíti meg leginkább az 1000 méteres négyes versenykörülményeit. A szombati pótválogatót Bozsik Gábor nyerte meg Beé István és Boros Gergely

(képünkön)

előtt, így - némi meglepetésre - a pénteken 36. születésnapját megünnepelt, 200 méteren amúgy ötszörös világbajnok Beé készülhet első olimpiájára, míg a 24 esztendős, szintén 200-as specialista - ezen a távon három vb-arannyal büszkélkedő - Borosnak újabb négy évet várnia kell a reménybeli ötkarikás szereplésre. K-4 1000 méteren tehát a következő magyar egység indul Pekingben: Sík Márton, Bozsik Gábor, Beé István, Vereckei Ákos.

Angyal Zoltán

szövetségi kapitány korábban bejelentette: bármilyen összeállításban is a 3-6. helyre várja a négyest. A magyar egység kétszeres címvédőként szerepel Kínában, a 2000-es sydney-i és a 2004-es athéni játékokon ugyanis egyaránt a

Kammerer Zoltán, Storcz Botond

, Vereckei, Horváth kvartett szerezte meg az aranyérmet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.