Kajak-kenu: Boros lett az újabb szétlövés áldozata

Cikkünk frissítése óta eltelt 15 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Fotó: Gémes Sándor

Bár eredetileg a jövő hét elejére tervezték, szombaton 17 órakor meg is tartották a férfikajakosok újabb olimpiai pótválogatóját Szegeden, a Maty-éri vízicentrumban.

Mivel a pénteki szétlövésen a Sík Márton (Démász-Szeged), Boros Gergely, Bozsik Gábor, Beé István egység legyőzte a 2006-os világbajnok Gyökös Lajos (Démász-Szeged), Kökény Roland, Horváth Gábor, Vereckei Ákos hajót, így az a furcsa helyzet állt elő, hogy a férfikajakosaink által megszerzett kvóták száma miatt elnökségi-edzői tanácskozást kellett tartani az olimpiai négyes összeállításáról.

A döntés értelmében a K-1 500 méteren is pekingi résztvevő Vereckei Ákos és a szegedi vezérevezős, Sík Márton bekerült a hajóba, a másik három versenyzőnek újabb szétlövésen kellett összecsapnia. Ezt végül szombaton 17 órai kezdettel tartották, a táv 800 méter volt, mert a szakemberek szerint ez közelíti meg leginkább az 1000 méteres négyes versenykörülményeit.

A szombati pótválogatót Bozsik Gábor nyerte meg Beé István és Boros Gergely (képünkön) előtt, így – némi meglepetésre – a pénteken 36. születésnapját megünnepelt, 200 méteren amúgy ötszörös világbajnok Beé készülhet első olimpiájára, míg a 24 esztendős, szintén 200-as specialista – ezen a távon három vb-arannyal büszkélkedő – Borosnak újabb négy évet várnia kell a reménybeli ötkarikás szereplésre.

K-4 1000 méteren tehát a következő magyar egység indul Pekingben: Sík Márton, Bozsik Gábor, Beé István, Vereckei Ákos. Angyal Zoltán szövetségi kapitány korábban bejelentette: bármilyen összeállításban is a 3-6. helyre várja a négyest.

A magyar egység kétszeres címvédőként szerepel Kínában, a 2000-es sydney-i és a 2004-es athéni játékokon ugyanis egyaránt a Kammerer Zoltán, Storcz Botond, Vereckei, Horváth kvartett szerezte meg az aranyérmet.

Előző sztori

Ismeretlen eredetű szállítmány – heroinhoz kellett?

Következő sztori

Melegfront